Priznal, že to mohol byť posledný turnaj. Woodsovi nevyšiel prestížny US Open

Tiger Woods.
Tiger Woods. (Autor: REUTERS)
REUTERS|15. jún 2024 o 10:44

Bývalá svetová jednotka si po hrozivej autonehode v roku 2021 udržiava obmedzený súťažný program.

NEW YORK. Pätnásťnásobný víťaz major turnajov Tiger Woods povedal, že toto môže byť jeho posledný turnaj US Open po tom, čo v piatok v Pinehurste zahral 73 bodov, čo mu prinieslo sedem bodov za celý týždeň a neprešiel cutom.

Bývalá svetová jednotka si po hrozivej autonehode v roku 2021 udržiava obmedzený súťažný program a po tom, čo minulý mesiac neprešiel cutom ani na PGA Championship, sa nevyjadril k tomu, či sa opäť predstaví na svojom národnom turnaji.

"Myslím si, že som hral dostatočne dobre na to, aby som bol v hre o postup. Jednoducho to nevyšlo," povedal Woods, ktorý prijal špeciálnu výnimku, aby mohol tento týždeň súťažiť.

"Pokiaľ ide o moje posledné Open Championship alebo U.S. Open Championship, neviem, či to bude. Môže, ale nemusí."

Američan bol jedným z niekoľkých významných mien, ktoré v piatok vypadli, keďže ihrisko Pinehurst si vyžiadalo svoju daň.

Posledná príležitosť Phila Mickelsona na kariérny Grand Slam nemala šancu, keďže skončil na konci rebríčka s výsledkom 15 nad par.

Tiger Woods.
Tiger Woods. (Autor: REUTERS)

Jeho kolega z LIV Golfu Dustin Johnson, ktorý zvíťazil v roku 2016, tiež dopadol zle, keď skončil deväť nad par, zatiaľ čo dvojnásobný víťaz PGA Championship Justin Thomas (74) opustil Severnú Karolínu s výsledkom 11 nad par po 36 jamkách.

Američan Max Homa, ktorý skončil na tohtoročnom Masters na treťom mieste, a Nór Viktor Hovland boli obaja v hre o premiérový major, ale každý z nich neprešiel cutom s výsledkom šesť nad par.

Svetová jednotka Scottie Scheffler sa v piatok trápil so svojím putterom, ale na 36 jamkách prešiel cutom len s výsledkom päť nad par.

"Jednoducho mi nepadali putty," povedal novinárom. "Toto golfové ihrisko môže byť niekedy nepredvídateľné a možno sa to na mne v posledných dňoch podpísalo."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Priznal, že to mohol byť posledný turnaj. Woodsovi nevyšiel prestížny US Open