Gól strelil po 117 zápasoch. Spoluhráči si budú zo mňa uťahovať, tvrdí Slovák

TASR|15. apr 2017 o 11:19

Malec predtým naposledy rozvlnil sieť v najvyššej českej súťaži 31. marca 2015, keď skóroval v semifinále play off proti Litvínovu.

LIBEREC. Slovenský hokejový obranca Tomáš Malec ukončil v piatok na ľade Liberca dlhočizné čakanie na gól v českej extralige.

Zadák Komety Brno sa presadil po 117 zápasoch, pričom streleckú smolu pretrhol v ideálnej chvíli.

Vďaka jeho kurióznemu gólu viedli hostia v prvom finálovom súboji pod Ještědom tesne pred koncom prvej tretiny 3:2 a po víťazstve 4:3 sa ujali vedenia v sérii.

Malec predtým naposledy rozvlnil sieť v najvyššej českej súťaži 31. marca 2015, keď skóroval v semifinále play off proti Litvínovu.

Po viac než dvoch rokoch sa opäť dočkal gólovej radosti, i keď jeho presný zásah bol z kategórie šťastných.

Jeho strelu tečoval domáci Jelínek a puk zapadol za brankára Willa.

"Puk mi tam skočil a ja som ho trafil vrchom čepele hokejky. Išlo to do vzduchu, bol to taký padáčik, ale každý gól sa počíta. Je dôležité, že pomohol k víťazstvu," tešil sa 34-ročný bek.

Do konca úvodnej tretiny pritom zostávala iba sekunda. "Videl som, že zostáva málo času, preto som skúsil vystreliť. Počas sezóny sme sa v šatni rozprávali, že určite čakám na gól až na play off, a vyšlo to skutočne presne takto. Chalani si budú zo mňa asi uťahovať," usmieval sa Malec

Hoci hokejisti Brna prehrávali v 11. minúte 0:2, nepriaznivý stav nimi neotriasol a - ako už niekoľkokrát v tohtoročných vyraďovacích bojoch - predviedli skvelý obrat. Skóre otočili za necelých desať minút.

"I keď je to 0:2, stále veríme, že to otočíme. Máme silný tím a veľkú chuť vyhrávať," uviedol Malec v rozhovore pre portál sport.cz.

Z výhry Komety sa tešili aj jeho slovenskí spoluhráči - brankár Marek Čiliak, obrancovia Jozef Kováčik, Peter Trška a útočník Marcel Haščák.

Kováčik s Haščákom prispeli k piatkovému víťazstvu zhodne jednou asistenciou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Gól strelil po 117 zápasoch. Spoluhráči si budú zo mňa uťahovať, tvrdí Slovák