Godla dostal od Dinama prvé góly v KHL, Slovan je už posledný

Zľava brankár Denis Godla, Tomáš Surový (Slovan) a Janne Jalasvaara (Dinamo).
Zľava brankár Denis Godla, Tomáš Surový (Slovan) a Janne Jalasvaara (Dinamo). (Autor: TASR)
SITA|17. jan 2015 o 15:18

Godla: Cítil som sa dobre a som rád, že mi to aspoň trochu vyšlo, hoci nie víťazne.

Slovan - Dinamo 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Góly: 29. Kokarev (Volkov), 36. Robinson (Pestuško, Volkov), 10 055 divákov (vypredané)

Rozhodovali: Naumov, Olenin - Majtak, Pronskich, vylúčení: 7:7, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Slovan: Godla - Luža, Sersen, Štajnoch, Barker, Brejčák, Kozák - Bartovič, Surový, Nagy - Hudáček, Murley, Vondrka - Jeglič, Tičar, Ölvecký - Kudrna, Šťastný, Lunter - Rehák, White

Dinamo: Lazušin - Solovjov, Jalasvaara, Višnevskij, Robinson, Korjagin, Mironov, Osipov - Karsums, Cvetkov, Karpov - Daugavinš, Volkov, Pestuško - Dugin, Tereščenko, Žerdev - Kokarev, Soin, Babenko - Brjukvin

((f))

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana nestačili v sobotňajšom dueli KHL na Dinamo Moskva a po výsledku 0:2 zaznamenali už tretiu prehru po sebe.

Neúspešnú premiéru v nadnárodnej súťaži absolvoval brankár Denis Godla a svojím výkonom zanechal napriek prehre sympatický dojem.

Obe mužstvá mali niekoľko príležitostí na otvorenie skóre, no to sa podarilo až Denisovi Kokarevovi v 28. minúte. V závere druhej časti na neho v presilovke nadviazal Mat Robinson, na čo sa už Slovanu nepodarilo nájsť odpoveď.

Zverenci trénera Petriho Matikainena budú v sérii duelov na domácom ľade pokračovať v utorok, keď o 19.30 h privítajú Minsk pod vedením Ľubomíra Pokoviča.

Slovan aktuálne na play off stráca 6 bodov, v tabuľke Západu je už posledný.

Hlasy po zápase:

Denis Godla, brankár Slovana: "Škoda, že sme prehrali. Boli sme lepší, akurát sme nepremenili šance a z prečíslenia a presilovky sme dostali góly. Neostáva nám nič iné, len pokračovať ďalej v práci. Cítil som sa dobre a som rád, že mi to aspoň trochu vyšlo, hoci nie víťazne."

Petri Matikainen, tréner Slovana: "Dnes sme do toho dali všetko, odohrali sme dobrý zápas. Najväčšou našou slabinou bolo, že sme nedostali puk do bránky. Mali sme mladého brankára, ktorý zachytal dobre. O jeho štarte som sa rozhodol vo chvíli, keď sa Backlund zranil."

Harijs Vitolinš, trénera Dinama: "Ďakujem svojím chlapcom za dobrú hru. Musím však povedať, že dobre hral aj Slovan, celkovo to bolo vyrovnané. V záverečnej tretine sme mali trošku problémy, ale ustáli sme to a napokon nám na víťazstvo stačili aj dva góly."

Lukáš Kozák, obranca Slovana: "Každý jeden z nás tu má veľa motivácie, stále je o čo hrať. Dinamo má výborný tím, no nemyslím si, že by sme hrali horšie ako súper. Neboli sme efektívni v koncovke a to nás stálo body.

Ján Brejčák, obranca Slovana: "Nevyšlo nám to. Zápas sa nedá vyhrať bez gólov. Stále si hovoríme, že musíme hrať jednoducho a čo najrýchlejšie sa dostávať do protitútokov. Hokej o jednoduchosti, dnes sme sa o to snažili, ale nepodarilo sa to."

Martin Štajnoch, obranca Slovana: "Tento duel sa ťažko hodnotí, keďže sme čakali neskutočný tlak súpera a opak bol pravdou. Tlačili sme my a Dinamo dalo z jednej šance dva góly. To nás trochu pribrzdilo. V tomto zápase sa nemusíme hanbiť za výkon. Ukázali sme, že vieme hrať kombinačný hokej, len škoda, že sme nebrali nejaké body."

Online a videá:

Koniec, Slovan neprekvapil, nedal gól, veľa šancí ani nemal. Prehral 0:2, hoci súpera prestrieľal 32:23.

55. min: Po bitke sú vylúčení Mironov, Soin a Tičar, domáci hrajú presilovku 5 na 4. Slovan nemal proti dobrej obrane Dinama šancu ani v tejto presilovke.

54. min: Godlov ďalší dobrý zákrok, na druhej strane si Hudáček v protiútoku "nepípol". Slovan dnes nevyzerá na vyrovnanie. Neuspeli ani Jeglič ani Nagy.

51. min: Slovan prežil dvojminútové oslabenie o dvoch hráčov. Urobí ešte dnes niečo s výsledkom?

48. min: Dinamo hrá v početnej výhode piatich proti trom, naraz išli von Sersen za podrazenie a Murley za držanie. Godla dvoma výbornými zákrokmi udržal stav 0:2. Slovan už veľmi dlho nevystrelil na bránku hostí.

43. min: Von idú Šťastný a Osipov za hrubosť, počas prvej hry 4 na 4 v II. tretine dostal Slovan prvý gól. Tentokrát sa puk v bránke neocitol.

Godla hneď v úvode tretej tretiny čelil dvom strelám dnes veľmi nabudeného Daugavinša.

Po druhej tretine sú strely na bránku 21:13.

35. min: Strely Jegliča, Surového ani Hudáčka si cestu do siete Lazušina nenašli, von ide za seknutie Štajnoch. Hostia presilovku využili.

33. min: Za krošček sedí Daugavinš, Slovan konečne hrá presilovku dobre. Ale nevyrovnal.

27. min: Za vzájomné sekanie boli na trestnej Brejčák a Karpov, Slovan inkasuje prvý gól pri hre 4 na 4. Hostia zužitkovali prečíslenie dvoch proti jednému.

22. min: Na trestnej lavici bol Volkov, ale Slovan presilovku nevyužil. Tičar po prihrávke Vondrku bránku minul.

Skončila sa prvá tretina, strely na bránku boli 7:9, to znamená, že mladík Godla mal 9 úspešných zákrokov. Tu je jej zostrih:

16. min: Na trestnej bol Kokarev za nedovolené bránenie, Slovan presilovku nevyužil, naopak, Slovanu mohol v oslabení streliť gól Daugavinš, ktorý ale bránku Godlu netrafil.

12. min: Brejčák podrazil protihráča a sedí na trestnej lavici. Godla zlikvidoval strelu Karsumsa. Slovan oslabenie prežil.

9. a 10. min: Godla predviedol výborné zákroky, Tereščenko navyše trafil žrď jeho odkrytej bránky.

3. min: Godla má za sebou prvé dva úspešné zákroky, veľké šance hostí to však neboli. Následne už mali dobrú šancu domáci, Vondrka z uhla, ani Tičar však neuspeli.

Zápas sa začal. Chytajú Godla a na druhej strane Lazušin.

Godla má premiéru v KHL

BRATISLAVA. Najužitočnejší hráč juniorského svetového šampionátu Denis Godla sa postaví v sobotu prvýkrát do bránky Slovana Bratislava v KHL.

Od 17.30 h bude čeliť strelám hráčov favorizovaného Dinama Moskva, ktoré patrí medzi ašpirantov na Gagarinov pohár.

Devätnásťročný Godla nahradí v bránke Slovana Johana Backlunda, ktorý sa v zápase so Soči (3:5) ľahšie zranil. Mladíkovi bude zo striedačky kryť chrbát Jaroslav Janus.

Godla v piatok vychytal víťazstvo Piešťan, kde má povolený striedavý štart, v Tipsport extralige nad Skalicou (3:1).

Slovan by mal mať 14 útočníkov a šiestich obrancov. Proti Dinamu nenastúpi pre zdravotné problémy po zrážke koleno na koleno Tomáš Starosta. Vedľa Lukáša Kozáka nahradí Starostu Ján Brejčák.

Predpokladaná zostava Slovana proti Dinamu: Godla (Janus) - Luža, Sersen, Štajnoch, Barker, Brejčák, Kozák - Bartovič, Surový, Nagy - Hudáček, Murley, Vondrka - Ölvecký, Tičar, Jeglič - Kudrna, A. Šťastný, Lunter - Rehák, P. White

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Godla dostal od Dinama prvé góly v KHL, Slovan je už posledný