Giroud prekonal Platiniho, jeho krajan sa uviedol parádnym zakončením

Olivier Giroud v zápase proti Ukrajine.
Olivier Giroud v zápase proti Ukrajine. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. okt 2020 o 13:30

Francúzi deklasovali hráčov Ukrajiny.

PARÍŽ. Hladkým triumfom domáceho tímu 7:1 sa skončil parížsky prípravný futbalový zápas medzi reprezentáciami Francúzska a Ukrajiny.

Na dvoch góloch Francúzov sa podieľal skúsený útočník Olivier Giroud a po jubilejnom 100. súboji v najcennejšom drese má na svojom konte už 42 presných zásahov.

V historickom rebríčku krajiny aktuálnych majstrov sveta sa dostal pred legendárneho Michela Platiniho. Rekordérom v tomto smere je legenda londýnskeho Arsenalu Thierry Henry s 51 gólmi.

"Je to pre mňa česť, že som sa dostal medzi elitných hráčov našej reprezentácie. Bol to síce len prípravný duel, ale bol môj stý, preto som cítil veľkú dávku emócií.

Dostal som sa cez francúzsku futbalovú legendu, to ma teší dvojnásobne," poznamenal Giroud, ktorý v stredu hral s kapitánskou páskou na rukáve.

Parádny debut tínedžera

V stredu večer v Paríži zaujal aj debut mladíka Eduarda Camavingu, ktorý pri prvom štarte v národnom tíme akrobatickým spôsobom otvoril skóre.

Vo veku 17 rokov a 11 mesiacov sa stal druhým najmladším hráčom, ktorý skóroval v seniorskom výbere Francúzska.

V marci 1914 skóroval proti Švajčiarom Maurice Gastiger, vtedy mal o šesť mesiacov menej ako Camavinga.

Na súpiske bol aj tréner brankárov

Ukrajinský výber pricestoval do Francúzska v oklieštenom zložení, výber trénera Andrija Ševčenka poriadne okresal koronavírus.

Situácia bola vážna natoľko, že v nominácii sa ocitol aj 45-ročný brankár Olexandr Šovkovskij, ktorý profesionálnu kariéru ukončil v roku 2016 a aktuálne je trénerom brankárov v ukrajinskom výbere.

Za zmienku stojí aj skutočnosť, že tribúny Stade de France neboli úplne prázdne. Na základe miestnych predpisov mohla stretnutie z hľadiska sledovať tisícka šťastlivcov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Giroud prekonal Platiniho, jeho krajan sa uviedol parádnym zakončením