Budúca talianska premiérka Meloniová: Olympiáda je pre Taliansko veľmi dôležitá

Thomas Bach.
Thomas Bach. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. sep 2022 o 10:20

Víťazka volieb sa stretla s prezidentom MOV.

RÍM. Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach sa počas štvrtkovej návštevy Ríma stretol s Giorgiou Meloniovou, ktorej krajne pravicová strana získala počas uplynulého víkendu v parlamentných voľbách najviac hlasov.

Témou ich schôdzky boli najmä narastajúce obavy z oneskorenia príprav zimných olympijských hier v roku 2026, ktoré usporiadajú Miláno a Cortina d'Ampezzo.

V spomenutých voľbách zvíťazila strana Bratia Talianska s neofašistickou minulosťou, vďaka čomu sa Meloniová stane vôbec prvou premiérkou v histórii krajiny.

„Zaviazali sme sa k veľmi úzkej a dôveryhodnej spolupráci, aby sme na ZOH 2026 dosiahli výrazný úspech pre Taliansko a celé olympijské hnutie,“ uviedol Bach vo vyhlásení, ktoré poskytol MOV.

Dodal, že Meloniová počas hodinového stretnutia ponúkla svoju plnú podporu úspešným olympijským hrám.

Obavy v súvislosti s podujatím v ostatnom období vyvolali hlavne nákladná a meškajúca výstavba, problémy s vedením príprav, nestabilná politická klíma a nedostatok sponzorov.

Meloniová však podotkla, že ZOH 2026 sú pre Taliansko veľmi dôležité:

„Taliansko je viac než schopné usporiadať veľkolepé hry a my chceme opäť zapôsobiť na svet. Môžete sa na nás spoľahnúť,“ citoval MOV jej vyhlásenie.

Organizačný výbor ZOH 2026 minulý týždeň podpísal zmluvu so spoločnosťou Deloitte Italia, ktorá sa stala tretím miestnym sponzorom podujatia po firmách Randstad a Esselunga.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Budúca talianska premiérka Meloniová: Olympiáda je pre Taliansko veľmi dôležitá