Generálny manažér Bostonu prirovnal Cehlárika k Handzušovi

Peter Cehlárik v národnom mládežníckom drese.
Peter Cehlárik v národnom mládežníckom drese. (Autor: SITA)
TASR|1. júl 2013 o 12:21

Boston Bruins si v drafte vybral 17-ročného Žilinčana na konci tretieho kola z celkového 90. miesta.

NEWARK. Hokejista Peter Cehlárik patrí v zámorí organizácii Bostonu Bruins. Klub si v drafte vybral 17-ročného Žilinčana na konci tretieho kola z celkového 90. miesta.

Cehlárik má za sebou úspešné pôsobenie vo Švédsku v tíme Luley. Chicago bolo dlho najväčším záujemcom o Cehlárikove služby, na drafte mu ho však uchmatol finálový konkurent Boston.

"Som rád, že ma vybrali v treťom kole. Môj posledný kontakt s klubom z NHL pred draftom bol práve z Bostonu. Čoskoro idem do kempu nováčikov Bruins," povedal pre SlovakProspects.sk Cehlárik.

Zámorskí hokejoví analytici oceňujú u nádejného krídelníka najmä jeho kanonierske schopnosti, rezervy vidia vo výbušnosti a korčuľovaní.

Generálny manažér Bostonu Peter Chiarelli prirovnal mladého útočníka k Michalovi Handzušovi. "Cehlárik má trochu niečo z Handzuša. Má dobrú postavu a je obojsmerným hráčom," povedal.

Hlavnému európskemu skautovi Jukkovi Holtarimu pripomína Cehlárik svojou hrou skôr Slovinca Anžeho Kopitara z Los Angeles.

"Trochu mi ho pripomína. Anže bol síce už v tomto veku hotovým hráčom a hral medzi dospelými na svetovom šampionáte, no obaja sú si štýlom hry v niečom podobní," uviedol fínsky skaut.

Zatiaľ nie je jasné, či Cehlárik zamieri v nasledujúcej sezóne za oceán. Mladý slovenský hokejista len nedávno podpísal s Luleou nový trojročný kontrakt.

Cehlárik sa v uplynulom ročníku predstavil na MS hráčov do 18 rokov, kde si ako kapitán slovenského výberu v šiestich vystúpeniach pripísal na konto sedem bodov za dva góly a päť asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Generálny manažér Bostonu prirovnal Cehlárika k Handzušovi