Gattuso chce, aby AC Miláno bolo ako on kedysi. Tímové a bojovné

Gennaro Gattuso je novým trénerom AC Miláno.
Gennaro Gattuso je novým trénerom AC Miláno. (Autor: SITA/AP)
TASR|28. nov 2017 o 18:26

Gennaro Gattuso nahradil Vincenza Montellu na lavičke AC Miláno.

MILÁNO. Nový tréner talianskeho futbalového AC Miláno Gennaro Gattuso verí, že do klubu opäť prinesie tímového ducha a bojovnosť.

Bývalý neúnavný stredopoliar bol známy svojou húževnatosťou, intenzitou a tým, že na ihrisku odovzdal vždy všetko. Presne to chce vidieť aj od svojich zverencov.

"Musí sa z nás stať tím, na ihrisko musíme ísť ako jedna skupina s bojovným duchom," vyhlásil tridsaťdeväťročný tréner, ktorý v pondelok nahradil na poste Vincenza Montellu.

Ten nenaplnil očakávania majiteľov, keďže vyhral iba šesť zo 14 ligových zápasov, pričom v lete minul na posily vyše 200 miliónov eur.

Gattuso si odkrúti premiéru na lavičke v nedeľu v Benevente, ktoré v prebiehajúcej sezóne ešte nebodovalo. I keď pôjdu jeho zverenci do zápasu ako jasní favoriti, tréner je opatrný.

"Na zápas s Beneventom musím myslieť a sústrediť sa, akoby to bolo finále majstrovstiev sveta," citovala ho agentúra AP.

Gattuso pôsobil v drese milánskeho AC ako hráč 13 sezón v rokoch 1999-2012. Dvakrát vyhral Ligu majstrov, dvakrát získal taliansky titul.

S talianskou reprezentáciou v roku 2006 triumfoval na MS v Nemecku. V roku 2013 sa vydal na trénerskú dráhu. V uplynulom období pracoval ako kouč mládeže AC.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Gattuso chce, aby AC Miláno bolo ako on kedysi. Tímové a bojovné