Spravil radikálne rozhodnutie. Clichy odchádza z Anglicka do Turecka

Gaël Clichy už viac nebude súčasťou Manchestru City.
Gaël Clichy už viac nebude súčasťou Manchestru City. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. júl 2017 o 19:49

Francúzsky futbalista pôsobil uplynulých štrnásť rokov v Anglicku.

ISTANBUL. Francúzsky futbalový obranca Gael Clichy si na klubovej úrovni bude obliekať dres tureckého klubu Istanbul Basaksehir FK. Príchod 31-ročného ľavého beka potvrdila oficiálna stránka úradujúceho vicemajstra krajiny.

Clichy, ktorý do Turecka prichádza ako voľný hráč po vypršaní kontraktu v anglickom Manchestri City, podpísal s novým zamestnávateľom zmluvu na tri roky.

"Clichy je svetová hviezda. Dlhé roky pôsobil v anglickej Premier League za Arsenal Londýn a Manchester City. Naši funkcionári odviedli pri rokovaniach skvelú prácu a toto je výsledok," povedal prezident tureckého klubu Göksel Gümüsdag.

Basaksehir skončil v uplynulej sezóne v domácej najvyššej súťaži na druhom mieste a predstaví sa v treťom predkole Ligy majstrov 2017/2018.

"Bolo to pre mňa veľmi radikálne rozhodnutie, veď štrnásť rokov som hrával v Anglicku, ale rodina a deti ma v tom podporili. Basaksehir mi predstavil svoj projekt. Klub z roka na rok rastie a mne sa táto vízia páči. Je to pre mňa veľká zmena a nové dobrodružstvo," povedal Clichy pre oficiálny web klubu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Spravil radikálne rozhodnutie. Clichy odchádza z Anglicka do Turecka