Koukalová v slovenskom tíme? To je sci-fi, vraví šéf slovenského biatlonu

Gabriela Koukalová.
Gabriela Koukalová. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|27. mar 2019 o 21:15

Koukalová nevylúčila návrat k biatlonu.

BRATISLAVA. Bola najväčšou hviezdou českého biatlonu. Veselú blondínku si fanúšikovia rýchlo obľúbili, navyše vybojovala nemálo úspechov.

Gabriela Koukalová má dva tituly majsterky sveta, dve medaily z olympijských hier a v roku 2016 sa stala najlepšou biatlonistkou sezóny – získala veľký krištáľový glóbus. Lenže na jeseň 2017 sa zo Svetového pohára vytratila.

Mala problémy s lýtkami. Trápili ju bolesti a odborníci jej s tým nevedeli nijako pomôcť. Keďže nesúťažila a aj v tréningu musela ubrať, nakoniec necestovala ani na olympijské hry do Pjongčangu.

Koukalová znovu trénuje

Koukalová sa odvtedy k biatlonu nevrátila. Vlani vyhlásila, že si návrat nevie predstaviť.

Dokonca napísala knihu, v ktorej dosť nevyberavo opísala vzťahy v českej reprezentácii. Ostatní členovia vraj v nej videli zradcu.

Okrem toho sa priznala, že trpela anorexiou. Počas niektorých dní vraj vracala aj osemkrát. Inokedy jedla celý deň len odličovacie tampóny namočené vo vode.

Vlani v decembri však Koukalová začala s kondičnou prípravou. Naznačila, že by sa možno k biatlonu po dvojročnej pauze vrátila.

„Jej návrat nie je nemožný. My sme pred ňou dvere nikdy nezabuchli, ale musí sa ozvať ona sama,“ uviedol šéf českého biatlonu Jiří Hamza pre idnes.cz.

Fusko: Koukalová je Češka

Koukalová požadovala vytvorenie špeciálneho tímu v rámci reprezentácie. Na podobnom princípe v minulosti fungoval tím Anastasie Kuzminovej v rámci slovenského biatlonu. Hamza to rázne odmieta.

Redaktor Mladej fronty sa preto Hamzu pýtal aj na možnosť, že by Koukalová v biatlone už neštartovala za Česko, ale napríklad za Slovensko, keďže jej mama Gabriela Svobodová (rod. Sekajová) je Slovenka, dokonca bývalá reprezentantka. V roku 1984 ako členka štafety v behu na lyžiach získala olympijské striebro.

„O jej prestupe nebudem špekulovať. Nie je to téma,“ odvetil prezident českého biatlonu.

Nový Čas v stredu priniesol informáciu, že tento prestup by sa mohol uskutočniť.

Keď si správu prečítal prezident Slovenského zväzu biatlonu Tomáš Fusko, bol šokovaný. „Koukalová a Slovensko to je science fiction,“ komentoval.

„Áno, máme informácie, že začína trénovať a možno sa jej podarí vrátiť. Ale z pohľadu slovenského biatlonu Koukalová nie je vôbec témou. Nezaoberáme sa tým. Je to reprezentantka Českej republiky a prajem jej úspešný návrat,“ dodal Fusko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Koukalová v slovenskom tíme? To je sci-fi, vraví šéf slovenského biatlonu