Gáborík skóroval, Višňovský sa vrátil asistenciami

Ľubomír Višňovský (druhý sprava) oslavuje gól so svojimi spoluhráčmi.
Ľubomír Višňovský (druhý sprava) oslavuje gól so svojimi spoluhráčmi. (Autor: sita)
SITA|30. nov 2010 o 06:56

V piatich zápasoch NHL sa v noci na utorok bodovo presadili aj dvaja Slováci. Marián Gáborík strelil gól, Ľubomír Višňovský si pripísal dve asistencie.

V piatich zápasoch zámorskej NHL sa v noci na utorok bodovo presadili aj dvaja slovenskí hokejisti. Marián Gáborík strelil gól Pittsburghu, Ľubomír Višňovský si pripísal dve asistencie.

NEW YORK. Slovenský útočník Marián Gáborík dosiahol v pondelkovom zápase zámorskej hokejovej NHL medzi mužstvami New York Rangers a Pittsburgh Penguins svoj piaty gól sezóny. Ani to však jazdcom nestačilo a v domácom prostredí prehrali s tučniakmi 1:3.

Dve asistencie si v noci pripísal Slovák v službách Anaheimu Ľubomír Višňovský. Aj gólové prihrávky skúseného obrancu z topoľčianskej hokejovej liahne pomohli káčerom k triumfu nad Los Angeles 2:0.

Crosby skóroval už v 13. zápase v rade

Rangers prehrali na domácom ľade s Pittsburghom 1:4, keď sa o jediný gól domácich postaral slovenský útočník Marián Gáborík. Ten strelou švihom znižoval na rozdiel dvoch gólov, no hostia už nedovolili jazdcom skórovať a pripísali si siedmu výhru za sebou.

Gáboríkov piaty presný zásah v ročníku 2010/2011 prišiel po päťzápasovej gólovej odmlke, počas ktorej sa slovenský topkanonier stal terčom kritiky trénera Johna Tortorellu. Dvadsaťosemročný odchovanec trenčianskeho hokeja, ktorého štart v pondelkovom súboji bol pre chrípku otázny do posledného okamihu, má na svojom konte v tejto sezóne v trinástich dueloch 5 gólov a 7 asistencií.

Sidney Crosby bodoval vo svojom trinástom stretnutí v rade a so 41 bodmi vedie tabuľku produktivity celej NHL. "Vytvárame si šance. Dnes sme začali tak, ako sme chceli, dali sme prvý gól a zápas dotiahli do víťazného konca," povedal Crosby.

Višňovský hral aj napriek bolestiam

V zápase medzi Anaheimom a Los Angeles vychytal Jonas Hiller svoj prvý shutout v sezóne a výraznou mierou sa pričinil o víťazstvo domáceho tímu nad kalifornským rivalom. Celkovo je to už jeho siedmy zápas bez inkasovaného gólu v najprestížnejšej hokejovej lige na svete.

Pri oboch góloch domácich bol slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý zaznamenal dve asistencie, hoci ho trápili bolesti chrbta. Do zostavy "káčerov" sa po troch zápasoch vrátil Teemu Selänne, ktorý laboroval s natiahnutými slabinami.

Edmonton vysoko porazil Ottawu

Dallas vyhral už svoj štvrtý zápas za sebou, keď si tentoraz poradil v Caroline s domácimi Hurricans. Za hostí sa presadila trojica James Neal, Jamie Benn a Steve Ott, ktorá bodovala v siedmom stretnutí z ostatných ôsmich.

Domáce publikum potešil jediný gól "hurikánov", o ktorý sa postaral Eric Staal. Bol to jeho tretí presný zásah v posledných štyroch stretnutiach, na víťazstvo to však nestačilo.

V kanadskom derby privítala Ottawa na svojom ľade Edmonton Oilers. Z víťazstva sa tešili hostia, keď hlavným strojcom úspechu "olejárov“ bol z farmy povolaný švajčiarsky veterán Martin Gerber. Bývalý hráč Ottawy zneškodnil 22 striel súpera a vo svojom druhom zápase sezóny zaznamenal druhé víťazstvo.

"Vždy je to emotívne, keď sa vraciate na miesto, kde ste strávili niekoľko rokov. Videl som, ako sa chalani snažia, a preto som rád, že sme dnes vyhrali," povedal po zápase švajčiarsky gólman. Za hostí uzatvárala skóre stretnutia jednotka minuloročného draftu Taylor Hall.

Hlavným hrdinom zápasu medzi Calgary a Minnesotou sa stal fínsky brankár Flames Mikka Kiprusoff. Ten zneškodnil všetkých 32 striel súpera a vychytal tak svoj tretí zápas v sezóne s čistým kontom. Celkovo to bol už jeho 37. shutout v kariére.

Za kanadský tím zaznamenal gól a asistenciu kapitán Jarome Iginla, ktorý tak doviedol svoj tím k prvému víťazstvu z posledných šiestich zápasov na domácom ľade.

Pondelok - výsledky:

New York Rangers - Pittsburgh 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Góly: 37. GÁBORÍK (Rozsíval) - 6. Talbot (Dupuis), 33. Letang (Crosby, Dupuis), 34. Conner (Kennedy, Goligoski). Vylúčení: 2:4, navyše Prust, Avery - Rupp, Kennedy na 5 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 26:27, brankári: Lundqvist - Fleury. Diváci: 18 200.

Carolina - Dallas 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Góly: 28. E. Staal - 11. Neal (Eriksson, Woywitka), 23. Ott (Benn, Daley), 25. Neal (Grossman), 44. Benn (Morrow, Ribiero). Vylúčení: 6:8, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 28:33, brankári: Ward - Lehtonen. Diváci: 15 382.

Ottawa - Edmonton 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Góly: 7. Foligno (Neil) - 39. Gilbert (Gagner), 35. Cogliano (Burle, Penner), 45. Cogliano (Burle, Penner), 53. Brule (Cogliano, Penner), 59. Hall (Horcoff, Eberle). Vylúčení: 5:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 23:25, brankári: Elliott - Gerber. Diváci: 17 200.

Calgary - Minnesota 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Góly: 24. Bouwmeester (Iginla, Tanguay), 24. Iginla (Tanguay, Gordano), 59. Hagman (Jokinen, R. Bourque). Vylúčení: 3:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 31:32, brankári: Kiprusoff - Theodore. Diváci: 19 289.

Anaheim - Los Angeles 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 33. Fowler (VIŠŇOVSKÝ, Selänne), 58. Blake (Selänne, VIŠŇOVSKÝ). Vylúčení: 2:3, navyše Clifford - Voros na 5 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 27:19, brankári: Quick - Hiller. Diváci: 17 174.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gáborík skóroval, Višňovský sa vrátil asistenciami