Gáborík nebodoval siedmy zápas za sebou, Budaj nezabránil prehre

Ani dobrý výkon Petra Budaja nepomohol Los Angeles k bodom.
Ani dobrý výkon Petra Budaja nepomohol Los Angeles k bodom. (Autor: SITA/AP)
SITA|29. dec 2016 o 05:23

Slovenský brankár inkasoval len dva góly, no jeho tím i tak nebodoval.

NEW YORK. Hokejisti Los Angeles Kings s Petrom Budajom v bránke a Mariánom Gáboríkom v útoku podľahli v stredajšom zápase NHL vo Vancouveri 1:2.

Budaj odchytal 58:48 minúty a zneškodnil osemnásť pokusov súperových hráčov, Gáborík za 16:05 minúty na ľade trikrát neúspešne vystrelil a do štatistík mu pribudol jeden mínusový bod.

Skúsený krídelník nebodoval už v siedmom dueli po sebe, zatiaľ naposledy sa presadil 10. decembra proti Ottawe, ktorej strelil svoj jediný tohtosezónny gól.

Crosby sa dotiahol na McDavida

Najlepší kanonier NHL Sidney Crosby opäť skóroval, náhradný brankár Marc-André Fleury predviedol v tretej tretine devätnásť úspešných zákrokov a úradujúci víťaz Stanleyho pohára Pittsburgh zdolal Carolinu v stredajšom zápase tesne 3:2.

Penguins sú s 53 bodmi priebežne na čele súťaže. Fleury nahradil Matta Murrayho, ktorý zneškodnil 25 striel a v závere druhej tretiny sa zranil v dolnej časti tela.

"Je to trochu iné, keď sedíte stuhnutý na lavičke a odrazu musíte ísť na ľad. Snažil som sa rozhýbať telo," povedal Fleury, ktorého počas druhej prestávky čiastočne zahrial paľbou striel zranený obranca Kris Letang.

Crosby sa strelecky presadil v piatom zápase za sebou a na konte má už 26 gólov v 31 vystúpeniach. So 42 bodmi sa vyrovnal lídrovi produktivity Connorovi McDavidovi.

"Vieme, že to nebol náš 'áčkový' výkon, ale v dlhodobej sezóne prídu aj takéto zápasy," poznamenal tréner Mike Sullivan.

Floride sa s novým trénerom nedarí

Frederik Andersen predviedol 45 zákrokov, Mitchell Marner sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch a Toronto napriek premárnenému vedeniu 2:0 napokon zvíťazilo na ľade Floridy 3:2.

Draftová jednotka Auston Matthews dal jedenásty gól v posledných pätnástich zápasoch, siedmykrát v tomto období - tak ako aj v stredu - otvoril skóre duelu.

Tom Rowe, nový tréner Floridy. Ani pod jeho vedením sa klubu nedarí.
Tom Rowe, nový tréner Floridy. Ani pod jeho vedením sa klubu nedarí. (Autor: SITA/AP)

Odkedy Tom Rowe 28. novembra nahradil Gerarda Gallanta vo funkcii trénera, Panthers sa výsledkovo nedarí.

Zo štrnástich stretnutí vyhrali iba štyri a v druhej tretine stredajšieho duelu navyše pre nešpecifikované zranenie odstúpil z hry najproduktívnejší hráč tímu Aleksander Barkov.

Na hetrik mu stačilo päť striel

Robby Fabbri sa svojím prvým hetrikom v NHL rozhodujúcou mierou pričinil o víťazstvo St. Louis nad Philadelphiou 6:3. Dvadsaťročný kanadský útočník skóroval hneď trikrát po sedemzápasovej odmlke.

Stačilo mu na to necelých štrnásť minút na ľade a päť streleckých pokusov.

Tampa Bay zaostávala za Montrealom v 24. minúte 1:3, Tyler Johnson v predĺžení svojím druhým gólom v stretnutí napokon zavŕšil víťazný obrat na 4:3.

"Potrebovali sme niečo získať. Bol to trochu rozháraný zápas, ale dva body sú doma," potešilo obrancu Briana Boyla. "Nijaké pozitíva. Toto je neakceptovateľné," zúril tréner Canadiens Michel Therrien.

NHL - výsledky:

Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 2:3 po sam. nájazdoch (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0, 0:1)
Góly:
41. Marchessault (Yandle, Trocheck), 43. Trocheck (Kindl, Marchessault) - 11. Matthews (C. Brown, Hyman), 38. W. Nylander (Matthews, Gardiner), rozhodujúci sam. nájazd Marner

/obranca Martin Marinčin (Toronto) pre zranenie nehral/

Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Góly:
21. Crosby (J. Schultz, Sheary), 42. Kunitz (Kessel, Bonino), 56. Hagelin (Hörnqvist, Daley) - 9. E. Lindholm (Hanifin, R. Murphy), 33. Stempniak (Teräväinen, Aho)

Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 4:3 po predĺžení (1:2, 0:1, 2:0 - 1:0)
Góly:
11. T. Johnson (Kučerov, Palát), 52. Hedman (Kučerov), 57. Palát (Hedman, Point), 62. T. Johnson (Garrison, Vasilevskij) - 4. A. Radulov (Byron), 14. Sh. Weber (Byron, Pacioretty), 24. Terry (Carr, McCarron)

St. Louis Blues - Philadelphia Flyers 6:3 (2:1, 0:1, 4:1)
Góly:
16. Shattenkirk (Steen, Tarasenko), 20. Fabbri (Parayko), 46. Perron (Parayko), 48. Upshall (Edmundson, Pietrangelo), 56. Fabbri (Berglund, Jaškin), 58. Fabbri (Jaškin, P. Stastny) - 4. Simmonds (Konecny, B. Schenn), 25. Cousins (Provorov, Konecny), 45. B. Schenn (Gostisbehere, Simmonds)

Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Góly:
3. L. Eriksson (Horvat, Hutton), 21. H. Sedin (Stecher) - 57. Pearson (J. Carter)

/brankár Peter Budaj odchytal 58:48 minúty a kryl 18 striel (úspešnosť 90 %), Marián Gáborík (obaja LA) odohral 16:05 minúty, tri razy ohrozil bránu súpera a do štatistík si pripísal jeden mínusový bod/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gáborík nebodoval siedmy zápas za sebou, Budaj nezabránil prehre