Gáborík: Chcel som byť ako Bure a Bondra, stále mám chuť lietať

Marián Gáborík (vľavo).
Marián Gáborík (vľavo). (Autor: SITA/AP)
SITA|19. sep 2013 o 11:47

Marián Gáborík je druhý najstarší v tíme hokejistov Columbusu, ale mal by byť najrýchlejší.

COLUMBUS. Marián Gáborík je druhý najstarší v tíme hokejistov Columbusu, ale mal by byť stále najrýchlejší.

Keď sa v rozhovore pre The Columbus Dispatch zvrtla reč na vekový faktor, 31-ročný slovenský krídelník sa len pousmial.

"Už nie som žiadny mladík. Musím trénovať tvrdšie ako moji spoluhráči. Stále sa však cítim dobre. Boli sezóny, keď som strelil v NHL vyše 40 gólov a mám pocit, že to ešte môžem zopakovať. Stále mám chuť lietať,“ povedal Gáborík.

Starší od neho v tíme je len center Derek MacKenzie (32).

Zámorské médiá pripomínajú, že Gáborík je raketa na korčuliach, stroj na góly, ale má to základnú podmienku - predovšetkým musí byť zdravý. Jeho dlhoročné problémy so slabinami sú dostatočne známe. Pred nastávajúcou sezónou absolvoval operáciu brušných svalov, ale už sa dal do poriadku.

Gáboríkovi už v chlapčenskom veku učarovali hráči, ktorí na ľade vyhrávali svojou rýchlosťou nad ostatnými. Obdivoval najmä krajana Petra Bondru a tiež Rusa Pavla Bureho.

„Bureho pohyby boli explozívne a tiež som obdivoval schopnosť, ako vedel streliť gól. Vždy som sa rád na neho díval, bolo to vzrušujúce. A chcel som byť ako on a Bondra,“ priznal Gáborík.

"Marián je hráč, ktorý hrá a uvažuje na ľade veľmi rýchlo. Našou úlohou je násť k nemu do útoku vhodné ľavé krídlo,“ povedal tréner Columbusu Todd Richards.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gáborík: Chcel som byť ako Bure a Bondra, stále mám chuť lietať