Futsalisti majú šancu na historický úspech. Vo štvrtok čelia favoritovi

Tréner slovenskej futsalovej reprezentácie Marián Berky a kapitán mužstva Tomáš Drahovský počas zápasu 3. skupiny kvalifikácie ME 2022 Slovensko - Moldavsko v Poprade.
Tréner slovenskej futsalovej reprezentácie Marián Berky a kapitán mužstva Tomáš Drahovský počas zápasu 3. skupiny kvalifikácie ME 2022 Slovensko - Moldavsko v Poprade. (Autor: TASR)
TASR|7. apr 2021 o 14:30

Gabriel Rick odohrá jubilejný zápas.

BRATISLAVA. Slovenská futsalová reprezentácia má pred sebou záverečný dvojzápas kvalifikácie ME 2022, do ktorého vstupuje s jednoznačným cieľom - vybojovať si historický postup na finálový turnaj.

Zverenci Mariána Berkyho nastúpia najskôr vo štvrtok o 16.00 h v Leviciach proti suverénnemu lídrovi 3. skupiny Azerbajdžanu.

Potom sa v utorok 13. apríla o 17.30 SELČ predstavia na palubovke Moldavska pravdepodobne v kľúčovom súboji o postup na šampionát.

"Všetko máme vo vlastných rukách a teraz to môžeme potvrdiť," hovorí v rozhovore pre portál futsalslovakia.sk kormidelník slovenského tímu.

Program

Štvrtok 8. apríla
16.00
SLOVENSKO - Azerbajdžan /Levice/

Piatok 9. apríla
17.00
Grécko - Moldavsko /Atény/

Utorok 13. apríla
17.30
Moldavsko - SLOVENSKO /Ciorescu/

Streda 14. apríla
17.00
Azerbajdžan - Grécko /Baku/

Slováci sú pod menším tlakom

Futsalisti Slovenska sú v tabuľke na druhej priečke, päť bodov za vedúcim Azerbajdžanom. Tretie Moldavsko má manko troch bodov, posledné Grécko zatiaľ nebodovalo.

"Keďže sme prehrali v Azerbajdžane a remizovali s Moldavskom, tak sme sa dostali do menšieho tlaku, ale osobne si myslím, že máme stále výhodu my. Všetci hráči aj realizačný tím sú namotivovaní tak, že ideme dosiahnuť náš cieľ, postup na EURO," povedal Berky.

Pred rozhodujúcimi stretnutiami poukazuje najmä na zlepšenie efektivity.

"V predošlých zápasoch boli nejaké chyby, ale jediné, čo potrebujeme zlepšiť, je efektivita. Na to sa musíme sústrediť. Hráči vedia, že v defenzíve hrali veľmi dobre. Zapracovať teda musíme na efektivite, keďže sme mali dostatok šancí na viac gólov. Keď sa na to budeme sústrediť a hrať svoju hru, tak tie zápasy vyhráme," dodal.

Nominácia futsalistov SR na záver kvalifikácie ME 2022:

Brankári: Milan Herko (MŠK Žilina FUTSAL), Marek Karpiak (SK Slavia Praha futsal), Richard Oberman (Mimel Lučenec), Marek Kušnír (Ridob MIBA Banská Bystrica)

Hráči: Tomáš Drahovský (Santa Coloma), Gabriel Rick, Peter Kozár, Martin Zdráhal (všetci SK Interobal Plzeň), Martin Doša (FK Chrudim), Anton Brunovský, Daniel Čeřovský, Matúš Kyjovský, Martin Směřička, Peter Serbin (všetci Mimel Lučenec), Matúš Ševčík, Filip Vaktor (SK Slavia Praha futsal), Dušan Rafaj (FOFO Bratislava 1984), Patrik Zaťovič (GSF Gliwice - Futsal), Vojtech Turek (CLN CUS Molise), Marko Hudaček (VfL 05 Hohenstein-Ernstthal), Marek Belaník (MŠK Žilina FUTSAL)

Náhradníci: Kristián Medoň (Red Devils Chojnice), Dominik Ostrák (FC Rapid Ústí nad Labem), Róbert Greško (Mimel Lučenec), Marián Hudek (MŠK Žilina FUTSAL)

Jubilejný zápas Ricka

Proti Azerbajdžanu odohrá jubilejný 100. zápas za národný tím Gabriel Rick.

"Som za to rád, je to viac ako desaťročná práca, ale nemá to pre mňa nejaký veľký význam. Najmä som rád, že stále môžem hrať a pomáhať tímu," uviedol legionár Plzne, ktorého veľkou túžbou je priviesť Slovensko prvýkrát na veľký turnaj.

"Všetci sme nastavení tak, že vidíme len jeden cieľ a tým je postup. Aj keď to bude nesmierne náročné. Máme však čo vracať hlavne Moldavcom. Všetko je to v našich rukách a nohách. Spravíme pre postup maximum," dodal Rick pre futsalslovakia.sk.

Slováci sa môžu výrazne priblížiť postupu na domácej pôde proti favoritovi 3. kvalifikačnej skupiny, ktorý má už istý postup na ME. 

Na finálový turnaj ME v holandských mestách Amsterdam a Groningen (9. januára - 6. februára 2022) postúpia ôsmi víťazi skupín a šesť najlepších tímov z druhých miest.

Dva najhoršie tímy z druhých priečok odohrajú baráž o zostávajúcu šestnástu miestenku (14.-17. novembra 2021). Holandsko ako organizátor šampionátu má istú účasť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Futsalisti majú šancu na historický úspech. Vo štvrtok čelia favoritovi