Strelec: V Slovane je Dubovský pojem. Som rád, že som vyhral jeho cenu

Dávid Strelec dal za Slovan v aktuálnom ročníku najvyššej súťaže sedem gólov.
Dávid Strelec dal za Slovan v aktuálnom ročníku najvyššej súťaže sedem gólov. (Zdroj: TASR, Autor: Jaroslav Novák)
Titanilla Bőd|26. mar 2021 o 15:25

Vlani so Slovanom vyhral titul i pohár.

So zarámovaným dresom s číslom 10 a s menom Dubovský sa pohyboval medzi ocenenými trochu nemotorne. Oveľa lepšie kľučkuje medzi obrancami súperov. DÁVID STRELEC získal na galavečere Futbalista roka cenu pre najlepšieho hráča do 21 rokov a po slávnostnom vyhlásení odpovedal aj na otázky Sportnetu.

Čo pre vás znamená Cena Petra Dubovského?

Hrám za Slovan, a tam je Peter Dubovský cenený ako jeden z najlepších hráčov histórie. Je pre mňa česť, že som mohol vyhrať jeho cenu.

Ako môže ovplyvniť kariéru mladého hráča, keď dostane takéto individuálne ocenenie alebo sa dostane na zoznam najlepších talentov prestížnych novín L'Equipe?

Je to pre mňa motivácia aj odmena za moju každodennú prácu. Vždy sa snažím zlepšovať a robím aj pre to, aby som sa v tých rebríčkoch umiestil aj vyššie.

Čakali ste, že práve vy budete najlepším slovenským hráčom do 21 rokov?

Čakal, nečakal… Nevedel som. Som rád, že som to nakoniec vyhral ja. S Robom Boženíkom sme dobrí kamaráti, doprajeme si. Minulý rok on vyhral a ja som bol druhý, teraz sa to vymenilo.

Ktorý moment v roku 2020 bol pre vás najlepší ?

Keď sme vyhrali titul aj pohár. Z osobného hľadiska ma tešili góly, ktoré som dal. Najkrajší som strelil asi v zápase s Michalovcami, obišiel som dvoch hráčov.

S takým priezviskom ste na góly predurčený. Vždy ste hrávali v útoku?

Mám to v mene, takže by sa patrilo dávať nejaké góly! Inak hrával som aj v zálohe, ale postupne som sa dostával dopredu, a nakoniec som skončil ako útočník. Desiatku mi však nerobí problém zahrať ani teraz.

Slovan sebavedomo kráča k obhajobe titulu. Ako vidíte aktuálnu sezónu Fortuna ligy?

Môžeme vyhrať titul tretíkrát za sebou. Sme motivovaní a odhodlaní. Máme vyššiu kvalitu ako ostatné mužstvá a to sa ukáže aj na ihrisku, aj v tabuľke.

Slovan počas zimnej prestávky verejne deklaroval, že Žana Medveda poslal na hosťovanie do Wisly Krakov preto, aby ste dostávali viac príležitostí a mohli tak zabojovať o miesto v kádri na európsky šampionát. Ako to vnímate?

Bolo to ich rozhodnutie, takže ja to nevnímam nijako špeciálne.

Tréner Slovana Darko Milanič vám však po svojom príchode nedával toľko šancí, ako to čakali fanúšikovia a určite aj vy. Aká je teraz vaša spolupráca?

Už je to lepšie. Snaží sa mi pomôcť, ako aj ja sa snažím pomôcť tímu. Pomáhame si navzájom, takže je to okej.

Myslíte si, že je reálne, aby ste boli v kádri na Euro?

Šanca tam je, ale závisí to od toho, ako budem hrať v klube i v reprezentácii, keď dostanem nejakú príležitosť. Je to len na mne. V reprezentácii sa cítim super. Chalani hrajú vo veľkých kluboch, ja sa snažím od nich niečo naučiť a pomôcť aj tímu.

V úvodnom stretnutí kvalifikácie na svetový šampionát Slovensko iba remizovalo na Cypre. Ako ste to prežívali?

Výsledok 0:0 nie je bohviečo, ale sú také dni, keď sa vám nedarí, neviete sa presadiť v útočnej fáze. Taký je futbal, už sa s tým nič nedá robiť. Pozeráme sa dopredu. Čakajú nás ešte dva zápasy a chceme obidva zvládnuť víťazne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Strelec: V Slovane je Dubovský pojem. Som rád, že som vyhral jeho cenu