Slovan urobil zaujímavé rozhodnutie, chce dostať Strelca na EURO

Momentka zápasu zo zápasu Slovan Bratislava - Trenčín.
Momentka zápasu zo zápasu Slovan Bratislava - Trenčín. (Autor: TASR)
Michal Šášky|23. jan 2021 o 21:29

Medved odchádza do Poľska.

BRATISLAVA. Líder najvyššej futbalovej súťaže Slovan Bratislava poslal svojho štvrtého najlepšieho strelca Žana Medveda na hosťovanie.

Autor štyroch gólov vo Fortuna lige a jediného zásahu Slovana v predkole Európskej ligy bude na jar pôsobiť vo Wisle Krakov.

Viac priestoru by tak mal dostať domáci odchovanec Dávid Strelec. Devätnásťročný útočník nastúpil na jeseň len deväťkrát v základnej zostave, napriek tomu strelil až sedem gólov.

V sobotňajšom prípravnom zápase proti poľskému Górniku Zabrze (2:2) strelil oba góly slovenského majstra.

Pozrite si oba góly Strelca proti Górniku Zabrze

Medved sa po polroku vráti

Slovinec Medved bude hrať v Poľsku len pol roka, v lete sa opäť vráti na Tehelné pole. Súčasťou dohody klubov totiž nie je opcia na trvalý prestup.

Cieľom hosťovania je zaistiť hernú prax pre 21-ročného zakončovateľa, ktorý bojuje o miesto v nominácii slovinskej reprezentácie do 21 rokov na majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie.

Tie sa uskutočnia v marci (skupinová fáza) a v júni (play off) tohto roka v Maďarsku a Slovinsku.

"V záujme hernej praxe a rozvoja oboch našich mladých útočníkov bude Žan Medved do konca sezóny hosťovať vo Wisle Krakow. Žan, na hosťovaní držíme palce a tešíme sa, že v lete prídeš späť v ešte lepšej forme," napísal Slovan na sociálnej sieti.

Medved počas jesene nechýbal ani v jednom zápase Slovana vo Fortuna lige.

Prestrieľa sa Strelec na EURO?

Aj keď si Strelec pripísal len trinásť jesenných štartov v najvyššej súťaži, strelil až sedem gólov. O jeden viac má na konte maďarský stredopoliar David Holman, o dva Brazílčan Rafael Ratao.

V lige je Strelec tretím najlepším slovenským kanonierom. Viac gólov dali len Nitran Michal Faško (8) a najlepší strelec súťaže Filip Balaj zo Zlatých Moraviec (11).

Na jar by mohol dostať v drese Slovana ešte väčší priestor. V Bratislave veria, že by sa mohol prestrieľať z domácej súťaže až na seniorské majstrovstvá Európy, kam Slovensko postúpilo z baráže Ligy národov.

„Dávid si svojimi výkonmi pýta miestenku v nominácii na majstrovstvá Európy. Pri súčasnom stave, keď Slovensko často hľadá vysloveného strelca, môže byť práve náš Strelec vhodným riešením na pozíciu hrotového útočníka pre reprezentáciu,“ reagoval generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml pre klubovú stránku.

Strelec dosiaľ nikdy nebol v nominácii seniorskej reprezentácie. V kategórii do 21 rokov odohral od debutu v marci 2019 desať zápasov a strelil päť gólov.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Slovan urobil zaujímavé rozhodnutie, chce dostať Strelca na EURO