Weiss je v ankete Futbalista roka až pätnásty. Hamšíka naháňajú mladíci

Marek Hamšík.
Marek Hamšík. (Autor: SME - Tibor Somogyi)
Pavol Spál|7. mar 2018 o 11:11

Najlepším futbalistom Slovenska za rok 2017 sa stane isto legionár. Najväčšími favoritmi sú Marek Hamšík a Milan Škriniar.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským textom

BRATISLAVA. Obávaný tvrdý stopér Martin Škrtel či kreatívny stredopoliar Marek Hamšík. Posledných desať rokov vždy platilo, že najlepším futbalistom Slovenska sa stal jeden z nich.

V posledných šiestich rokoch tiež vždy platilo, že si dvojica menila pozície na prvých dvoch miestach.

Je veľmi reálne, že výsadné postavenie tejto dvojice rok 2017 naruší. Už 25. ročník ankety Futbalista roka opäť organizuje denník Pravda v spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom.

Výsledky síce ešte nie sú známe, ale niečo sa dá vytušiť. Hamšík je stále veľkým kandidátom na prvé miesto, ale je veľmi pravdepodobné, že Škrtel bude medzi najlepšou trojicou prvýkrát od roku 2010 chýbať.

Medzi trojicu najlepších sa okrem Hamšíka zrejme dostanú stopér Interu Miláno Milan Škriniar a stredopoliar Celty Vigo Stanislav Lobotka.

Najmä Škriniar, ktorý sa vyšvihol na jedného z najžiadanejších obrancov sveta, by mohol reálne ohroziť aj Hamšíka.

Progres mladíkov

Obaja 23-roční mladíci urobili vlani veľký progres a dokážu sa presadiť v najlepších európskych ligách. Obaja vzbudili záujem najlepších svetových klubov.

„Je veľmi dobré, že to prišlo. Čakali sme na to niekoľko rokov. Títo mladíci ukázali, že hrajú právom v najlepších ligách. Potvrdilo sa, že kluby do nich dobre investovali a ich cena stále rastie,“ tvrdil šéf Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

„Nebudem hovoriť osobný tip na víťaza. Ale najväčším potešením sú pre mňa mladí ako Škriniar, Lobotka a Rusnák. Ale nesmierne si vážim aj hráčov, ktorí sú tam pravidelne ako Hamšík a Škrtel. Teším sa však, že po rokoch je v prvej desiatke akási inovácia," dodal Kováčik.

Weiss je až pätnásty

Obhajcom prvenstva je Hamšík, ktorý anketu vyhral rekordne šesťkrát a z toho štyrikrát za sebou. Medzi desiatkou najlepších sú všetko legionári.

Po šiestich rokoch v nej chýba Vladimír Weiss, ktorý skončil až pätnásty.

Okrem hlavnej kategórie, ktorá má názov Cena Jána Popluhára (najlepší slovenský futbalista 20. storočia), dekorujú aj najlepšieho mladého futbalistu do 21 rokov. Víťaz vzíde z trojice László Bénes (Borussia Mönchengladbach), Samuel Mráz (Žilina), Denis Vavro (FC Kodaň).

Trénerom roka sa stane jeden z tria Pavel Hapal (reprezentácia do 21 rokov), Ján Kozák (seniorská reprezentácia) a Adrián Guľa (Žilina).

Vyhlásený bude aj najlepší futbalista štvrťstoročia. Bude ním jeden z trojice Peter Dubovský, Marek Hamšík a Ľubomír Moravčík. Fanúšikovia už v tejto ankete zvolili Hamšíka.

Slávnostné vyhlásenie ankety sa uskutoční 19. marca.

Futbalista roka 2017 - najlepšia desiatka:

/v abecednom poradí/

Ján Ďurica (Trabzonspor), Marek Hamšík (SSC Neapol), Juraj Kucka (Trabzonspor/AC Miláno), Stanislav Lobotka (Celta Vigo/FC Nordsjaelland), Róbert Mak (PAOK Solún/Zenit Petrohrad), Adam Nemec (Dinamo Bukurešť), Peter Pekarík (Hertha Berlín), Albert Rusnák (Real Salt Lake), Milan Škriniar (Inter Miláno/Sampdoria Janov), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul)

Najlepší futbalista do 21 rokov - najlepšia trojka:

/v abecednom poradí/

László Bénes (Borussia Mönchengladbach), Samuel Mráz (MŠK Žilina), Denis Vavro (FC Kodaň/MŠK Žilina)

Najlepší tréner - najlepšia trojka:

/v abecednom poradí/

Adrián Guľa (MŠK Žilina), Pavel Hapal (reprezentácia SR do 21 rokov), Ján Kozák (reprezentácia SR)

Najlepší futbalista štvrťstoročia (1993 - 2017) - najlepšia trojka:

/v abecednom poradí/

Peter Dubovský, Marek Hamšík, Ľubomír Moravčík

Najlepší futbalista vo Fortuna lige - konečné poradie:

1. Michal Škvarka (MŠK Žilina) - 52 bodov

2. Jakub Mareš (MFK Ružomberok/ŠK Slovan Bratislava) - 28 bodov

3. Rangelo Janga (AS Trenčín) - 19 bodov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Weiss je v ankete Futbalista roka až pätnásty. Hamšíka naháňajú mladíci