Ronaldo zhodnotil rok 2017 a tvrdí: Bol som požehnaný talentom

Cristiano Ronaldo beží za loptou.
Cristiano Ronaldo beží za loptou. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. jan 2018 o 12:10

Portugalskému futbalistovi sa darilo na individuálnej aj tímovej úrovni.

FUNCHAL. Portugalský futbalový útočník Cristiano Ronaldo oslávil príchod nového roka na rodnej Madeire. Pre zakončovateľa Realu Madrid bol uplynulý kalendárny rok jedným z najúspešnejších v doterajšej kariére.

Napriek tomu, že vo februári oslávi už 33. narodeniny, dovedna 57 gólmi pomohol madridskému tímu k rekordnému zisku piatich klubových trofejí a úradujúcich európskych šampiónov z Portugalska priviedol na tohtoročné majstrovstvá sveta v Rusku.

"Rok 2017 bol neuveriteľným rokom na mnohých úrovniach. Je to úžasný pocit, keď sa obzriem späť a uvedomím si, čo všetko som dosiahol od čias, keď som začínal kopať do lopty v uliciach Madeiry," rozhovoril sa Ronaldo v interview pre denník AS.

Portugalčan vlani dominoval aj z pohľadu individuálnych úspechov. Piatykrát v kariére získal Zlatú loptu, ovládol aj anketu Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) The Best a taktiež ho vyhlásili za najlepšieho hráča sezóny 2016/2017 pôsobiaceho v Európe.

Vo finále Ligy majstrov v Cardiffe sa stal prvým hráčom, ktorý skóroval v troch rozhodujúcich dueloch o víťaza tejto súťaže. V tohtosezónnej edícii európskeho pohára číslo jeden ako prvý hráč histórie skóroval vo všetkých šiestich stretnutiach skupinovej fázy.

"Bol som požehnaný talentom a naozaj tvrdo pracoval, aby som z toho vyťažil čo najviac. Nedosiahol by som to však bez mnohých ľudí, ktorí mi v profesionálnej kariére veľmi pomohli," doplnil niekdajší hráč Manchestru United a Sportingu Lisabon, ktorý v Madride pôsobí deviatu sezónu.

Otec štyroch detí priznal, že sa po letných fámach ohľadne jeho možného odchodu z Realu znova cíti komfortne.

"Chcem venovať túto chvíľu mojej rodine a priateľom, ktorí pri mne stoja v dobrom aj v zlom. Tiež nesmiem zabudnúť na tých, ktorí vo mňa verili už vtedy, keď som bol ešte len chlapec plný snov a túžob, mojím trénerom a spoluhráčom, či už v klube alebo v reprezentácii," podotkol Ronaldo, ktorý nezabudol ani na fanúšikov.

"Obzvlášť im veľmi ďakujem za podporu a inšpiráciu, aby som tvrdo pracoval a išiel naplno do každej výzvy, ktorej čelím," povedal najpopulárnejší športovec na sociálnych sieťach, kde má takmer 300 miliónov priaznivcov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Ronaldo zhodnotil rok 2017 a tvrdí: Bol som požehnaný talentom