Futbalista zarábal milióny, bol hviezdou. Teraz pracuje ako vodič odťahovej služby

Geológ Václav Cílek napísal, že odťahová služba je príkladom parazitizmu na cestách. Príspevok do čudnológie?
Geológ Václav Cílek napísal, že odťahová služba je príkladom parazitizmu na cestách. Príspevok do čudnológie? (Autor: SITA)
Igor Dopirák|29. mar 2018 o 15:44

Bývalý poľský futbalista Andrzej Rudy musí po rokoch chodiť do práce.

BRATISLAVA. "Počas kariéry má hráč o všetko postarané a človek to zistí, až keď skončí a je na druhej strane barikády. Už to potom nie je tak, že si odtrénujem a zaplatia mi. Reálny život je iný," vravel v minulosti v rozhovore pre SME slovenský futbalista Stanislav Šesták.

Aký je život profesionálneho futbalistu po kariére zisťuje aj Poliak Andrzej Rudy. Všetky jeho úspory sa počas uplynulých rokov minuli a v súčasnosti preto pracuje ako vodič odťahovej služby.

"V minulosti som si myslel, že v živote nebudem robiť nič iné, iba hrať futbal. Boli to ťažké časy, keď som si uvedomil, že mám robiť aj niečo iné. To ma bolelo," priznal Rudy pre Bild, cituje ho isport.blesk.cz.

Rudy má za sebou úspešnú kariéru - zahral si v nemeckej bundeslige za Kolín a Bochum, s holandským Ajaxom Amsterdam získal ligový titul, šestnásťkrát reprezentoval Poľsko.

"Keď ma ľudia vidia v pracovnom oblečení, väčšinou nehovoria nič. Jedna predavačka v pekárstve mi raz prezradila, že sa jej zákazníci pýtajú, či som to skutočne ja, keď odídem z obchodu," pokračoval pre Bild.

A hoci sám zarábal veľké peniaze, dobré finančné možnosti pre športovcov kritizuje. "Nie je dobré, že je vo futbale toľko peňazí. Pre šport ako taký je to zlé. Ja som hral srdcom a nie pre peniaze," dodal Rudy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Futbalista zarábal milióny, bol hviezdou. Teraz pracuje ako vodič odťahovej služby