Manchester City hľadá náhradu po zranení Rodriho. Bol by som rád, keby tu bol, povedal Guardiola

Zranený Rodri.
Zranený Rodri. (Autor: TASR/via AP)
REUTERS|28. sep 2024 o 20:48

Španielsky stredopoliar vynechá zvyšok sezóny.

NEWCASTLE. Zranenie španielskeho stredopoliara Rodriho spôsobilo ťažkosti v strede poľa anglického klubu Manchester City.

Citizens našli riešenie v podobe Rica Lewisa a Matea Kovačiča, ktorí podľa Pepa Guardiolu odviedli výbornú prácu pri sobotňajšej remíze 1:1 s Newcastlom United.

Rodri bol oporou City, ale 28-ročný stredopoliar vynechá zvyšok sezóny po tom, čo si pretrhol predný krížny väz a podstúpil operáciu, čo spôsobilo Guardiolovi bolesti hlavy pri výbere.

Guardiola povedal, že 19-ročný Lewis a Kovačič sú "úžasní" a dodal, že Bernardo Silva nemôže pokrývať pokrývať pozíciu po zranenom Španielovi.

"Viem, že sa ma budete stále pýtať, ale on (Rodri) tam nie je. Kova, Bernardo, Rico si počínali dobre, ale musím nájsť riešenia. Bol by som rád, keby tu Rodri bol," povedal Guardiola.

"Vidím svoj tím a dokonale ho poznám. Mali sme šance na skórovanie a v strede poľa sme boli silní. Problémom boli lopty zozadu.

Niekedy sa to však stane a vy sa musíte prispôsobiť. Mali sme šance na skórovanie, ale toto je ich štadión a oni mali šance na skórovanie, takže som spokojný."

Krajný obranca Joško Gvardiol otvoril skóre za City vynikajúcou ukážkou pohybu a zručnosti v St. James' Parku.

VIDEO: Gól Joška Gvardiola v zápase s Newcastlom

Guardiola na gól jeho tímu povedal, že si nebol vedomý, že má v rukách takého dobrého strelca, keď podpísal chorvátskeho hráča, ktorý teraz vsietil svoj piaty gól v tomto roku.

"V úzkych priestoroch je naozaj dobrý, najmä v strede, mal schopnosť otočiť sa a zakončenie bolo dobré. Je naozaj, naozaj dobrý, ale nie, nepočítal som s jeho gólovými schopnosťami," povedal Guardiola.

Útočník Erling Haaland prvýkrát v tejto sezóne neskóroval po tom, čo v prvých piatich zápasoch inkasoval 10 gólov.

Nór po niekoľkých súbojoch o loptu viditeľne krvácal na ľavom členku, pričom sa mu roztrhla aj ponožka.

Keď sa ho Guardiola opýtal na jeho zranenie, mal jednoduché vysvetlenie a povedal: "Áno, Premier League."

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Manchester City hľadá náhradu po zranení Rodriho. Bol by som rád, keby tu bol, povedal Guardiola