06.08.2021 02:00
Deň 14
Tokio 2020
Koniec

Kapitánka v kľúčovom momente zlyhala, Švédky opäť smútia

Švédska futbalistka a kapitánka tímu Caroline Segerová.
Švédska futbalistka a kapitánka tímu Caroline Segerová. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. aug 2021 o 16:57

Zlaté medaily si vybojovali Kanaďanky.

TOKIO. Futbalistky Kanady sa stali víťazkami olympijského turnaja v Tokiu. Vo finále zdolali Švédsko po dramatickom penaltovom rozstrele, pričom v riadnom hracom čase aj po predĺžení sa zrodilo skóre 1:1. 

Švédky mali v rozstrele veľkú šancu na víťazstvo. Po štyroch sériách viedli 2:1 a loptu si na biely bod postavila kapitánka Caroline Segerová. Tá však prekopla bránku a napokon sa Kanaďankám podarilo vývoj rozstrelu otočiť. 

Vôbec prvýkrát v olympijskej histórii rozhodol ženský futbalový turnaj rozstrel. Bronz si vo štvrtok vybojovali reprezentantky USA, ktoré zdolali Austráliu 4:3. 

Hráčky Švédska, ktoré počas celého turnaja neprehrali ani raz, mali vo finále prevahu a po prvom polčase viedli 1:0. Kanaďanky však v druhom polčase vyrovnali z penalty a odolali tlaku severaniek aj v predĺžení.

Rozhodujúci pokus v rozstrele so šťastím premenila Julia Angela Grossová. Švédky prehrali vo finále aj v Riu de Janeiro, keď nestačili na Nemky. Kanaďanky ukoristili historicky prvé futbalové olympijské zlato.

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Futbal»Kapitánka v kľúčovom momente zlyhala, Švédky opäť smútia