Švajčiar si zahrá v Premier League, jeho gól zarmútil Tehelné pole

Zeki Amdouni (vpravo) v súboji s hráčom Slovana Jabom Kankavom.
Zeki Amdouni (vpravo) v súboji s hráčom Slovana Jabom Kankavom. (Autor: TASR)
TASR|19. júl 2023 o 14:45

Tréner Kompany ho mal už dlhšie v hľadáčiku.

LONDÝN. Anglický futbalový klub Burnley FC podpísal päťročnú zmluvu so Švajčiarom Zekim Amdounim, ktorý v ostatnom ročníku hral za Bazilej.

Dvadsaťdvaročný hráč dal v minulej sezóne dvanásť gólov vo švajčiarskej lige a so siedmimi presnými zásahmi bol najlepší strelec Konferenčnej ligy.

"Som veľmi šťastný, že som prestúpil do Burnley a už sa teším na začiatok. Uplynulé dva mesiace boli pre mňa veľmi dôležité, hovoril som s trénerom Vincentom Kompanym, ktorý ma veľmi chcel do tímu.

Pre moju kariéru je dôležité vybrať si klub, kde vás tréner chce. Viem, že Premier League je najlepšia súťaž na svete. Určite to nebude ľahké, ale som presvedčený, že môžeme dosiahnuť dobré výsledky," povedal Amdouni.

V uplynulom ročníku EKL nastúpil za Bazilej aj proti Slovanu Bratislava.

Práve on zariadil predĺženie v odvete na Tehelnom poli, keď jeho nenápadnú strelu pustil za chrbát Adrián Chovan. Bazilej následne uspel v rozstrele.

Tréner Kompany zdôraznil, že dlhšie sledovali švajčiarskeho útočníka.

"Je to veľmi inteligentný futbalista, technicky nadaný a s veľkou pracovnou morálkou. Vytvára si veľa šancí a dokáže streliť aj niekoľko gólov. Tešíme sa na spoluprácu s ním. Je to veľký talent," dodal bývalý obranca.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Švajčiar si zahrá v Premier League, jeho gól zarmútil Tehelné pole