Málo vídaná vec vo Švajčiarsku, líder prvoligovej tabuľky vyhodil trénera

Raphael Wicky.
Raphael Wicky. (Autor: REUTERS)
SITA|4. mar 2024 o 12:41

Obhajca titulu Young Boys Bern prehral ostatné tri súťažné stretnutia, v ligovej tabuľke má pred Servette Ženeva náskok už len jedného bodu.

BERN. V najvyššej švajčiarskej futbalovej súťaži sa stála málo vídaná vec, hlavného trénera totiž prepustil líder tabuľky miestnej Superligy.

O prácu v klube Young Boys Bern prišiel Raphael Wicky napriek tomu, že jeho zverenci majú na čele hodnotenia náskok jedného bodu pred hráčmi Servette Ženeva.

Obhajca titulu totiž prehral ostatné tri súťažné stretnutia, dvakrát neuspel v lige a vypadol aj vo štvrťfinále národného pohára.

Štyridsaťšesťročný Wicky viedol YB Bern od júna 2022, predtým bol koučom amerického tímu Chicago Fire v zámorskej MLS či kormidelníkom americkej reprezentácie futbalistov do 17 rokov, trénerskú kariéru medzi seniormi rozbiehal v Bazileji.

V minulej sezóne s Young Boys získal domáce double a dostal sa s klubom do skupinovej časti Ligy majstrov.

"Tím potrebuje čerstvú energiu," uviedol športový riaditeľ Christoph Spycher, ktorý bol Wickyho spoluhráč v národnom tíme počas napríklad počas MS 2006.

Wicky mal s klubom zmluvu len do konca tejto sezóny. Tím do leta povedie doterajší kouč klubovej "dvadsaťjednotky" Joel Magnin.

Futbalisti Young Boys Bern v závere februára najprv prehrali doma práve so Servette Ženeva, o pár dní neskôr podľahli v pohárovej súťaži druholigovému Sionu a počas ostatného víkendu nestačili ani na FC Zürich na jeho pôde.

Hráči z hlavného mesta Švajčiarska v najvyššej domácej súťaži získali počas ostatných šiestich sezón päť titulov a dovedna ich majú na svojom konte 15.

Tabuľka Super League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Málo vídaná vec vo Švajčiarsku, líder prvoligovej tabuľky vyhodil trénera