Kane sa dostal na čelo poradia strelcov a chválil spoluhráča: Bol neustála hrozba

Harry Kane sa v drese Bayernu Mníchov teší po strelenom góle.
Harry Kane sa v drese Bayernu Mníchov teší po strelenom góle. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. sep 2024 o 11:22

V drese Bayernu zaujal francúzsky reprezentant.

BRÉMY. Anglický futbalový reprezentant Harry Kane z Bayernu Mníchov sa svojim piatym gólom v novej sezóne opäť dostal do čela bundesligových streleckých štatistík.

Tridsaťjedenročný kanonier skóroval v sobotnom 4. kole nemeckej Bundesligy, v ktorom Bavori zvíťazili na ihrisku Werderu Brémy 5:0.

Výrazný podiel na výsledku duelu mal i francúzsky reprezentant Michael Olise. Dvadsaťdvaročný krídelník zaznamenal dva presné zásahy a na dva góly prihral. Olise prišiel do Mníchova v lete z anglického Crystal Palace.

Kane pochválil spoluhráča

"Michael bol neustála hrozba na ihrisku. Je to naozaj kvalitný hráč a špičková osobnosť. V Mníchove sa mu veľmi páči. Má skvelú mentalitu, vždy sa chce zlepšovať, dávať viac gólov a asistencií. To je skvelý prístup," zhodnotil výkony svojho spoluhráča Kane.

Hráči Bayernu Mníchov zaznamenali desiaty triumf v rade, na čele Bundesligy sa držia s plným bodovým ziskom. V Brémach nadviazali na dva vysoké triumfy, keď po víťazstve v Kieli 6:1 deklasovali Dinamo Záhreb 9:2 v stretnutí Ligy majstrov.

VIDEO: Zostrih zápasu Werder Brémy - Bayern Mníchov

"Zápasy vonku v Bundeslige je vždy ťažké vyhrať. Lepší duel ako ten dnešný sme si ani nemohli priať. Chlapci odviedli dobrú prácu, s ich výkonom som spokojný. Bolo to pre nás zaslúžené víťazstvo.

Som šťastný, keď sme v dobrej forme, a to sme dnes ukázali. Od pondelka sa začneme pripravovať na zápas s Leverkusenom. Naša mentalita musí byť taká, aby sme sa príliš nepozerali do minulosti," zhodnotil stretnutie Vincent Kompany, kouč Bavorov.

Za Bayern načal už piatu desiatku gólov

Kane strelil svoj úvodný bundesligový gól v kariére v debute za Bayern na ihrisku Brém v auguste 2023. Teraz má na konte 41 presných zásahov, čo je viac, ako dosiahol ktorýkoľvek iný anglický hráč.

"Bol to pre nás skvelý týždeň. Gratulujem chlapcom k správnemu prístupu a mentalite. Dnes sme hrali zápas vonku proti súperovi, ktorý v lige dlhšie nezaznamenal prehru.

Spôsob, akým sme dnes hrali s loptou i bez nej, je štýl, ktorý chceme predvádzať aj v nadchádzajúcich zápasoch. Proti Leverkusenu to však bude iný duel, v minulej sezóne ukázali, akí sú silní," dodal Kane podľa agentúry AFP.

Ďalší súperi z popredných tabuľkových pozícii ako Leverkusen, Borussia Dortmund, Stuttgart a RB Lipsko odohrajú svoje zápasy v nedeľu.

Bayern má však istotu, že víkend zakončí na prvom mieste v tabuľke, ako jediný tím, ktorý vyhral všetky štyri úvodné ligové zápasy.

Tabuľka Bundesligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Kane sa dostal na čelo poradia strelcov a chválil spoluhráča: Bol neustála hrozba