Vlani to bola blamáž. Taliani sa s rovnakým súperom opäť popálili

Radosť futbalistov Severného Macedónska po strelení gólu.
Radosť futbalistov Severného Macedónska po strelení gólu. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. sep 2023 o 17:00 (aktualizované 9. sep 2023 o 23:25)

Z víťazstva sa radovali Švédi aj Belgičania.

BRATISLAVA. Futbalisti Anglicka stratili prvé body v kvalifikácii ME 2024. V sobotňajšom šlágri C-skupiny len remizovali vo Vroclave s Ukrajinou 1:1.

Ukrajinci boli v prvom polčase aktívnejší a boli za to odmenení presným zásahom. Predviedli skvelú kombinačnú akciu, ktorá skončila gólom.

Viktor Cygankov vysunul na pravom krídle Juchyma Konopľu, ktorý našiel pred bránkou hráča Arsenalu Oleksandra Zinčenka a ten nezaváhal.

Albiónu sa dlho nedarilo presadiť sa v útoku.

Favorit však gólovo udrel v 41. minúte. Kapitán tímu Harry Kane našiel dlhou prihrávkou obrancu Manchestru City Kylea Walkera a ten si vo svojom 77. stretnutí za Anglicko otvoril strelecký účet.

Kyle Walker strieľa svoj prvý gól v reprezentačnom drese Anglicka.
Kyle Walker strieľa svoj prvý gól v reprezentačnom drese Anglicka. (Autor: TASR/AP)

Po prestávke mal najväčšiu šancu talentovaný Bukayo Saka, ale domáci brankár Georgij Buščan vytlačil jeho pokus na hornú žrď.

Mužstvo Garetha Southgatea tak prišlo o stopercentnú bilanciu. Ukrajine patrí druhá priečka so siedmimi bodmi, ale má zápas k dobru.

Aj Taliani získali iba bod

V rovnakej skupine došlo k prekvapeniu, keď Taliansko iba remizovalo na ťažkom teréne v Severnom Macedónsku po výsledku 1:1. Trénerovi Lucianovi Spallettimu tak nevyšla premiéra na lavičke "squadra azzurra".

Taliani začali lepšie, mali dominantné držanie lopty a vytvorili si aj niekoľko šancí. Najväčšiu mal v 21. minúte Sandro Tonali, no trafil len žrď. Domáci hrozili hlavne z brejkov, no brankár Donnarumma podržal svoj tím.

Favorit sa presadil krátko po prestávke. Nicolo Barella krížnou strelou trafil žrď, ale Ciro Immobile hlavičkou prekonal brankára Stola Dimitrievského.

Severnému Macedónsku sa však podarilo v 81. minúte vyrovnať na 1:1. Enis Bardhi z priameho kopu výstavne zakrútil loptu pravačkou presne k žrdi.

Taliani sa tak nerevanšovali tomuto súperovi za minuloročné vyradenie v semifinále baráže o postup na MS do Kataru. Pre taliansky futbal to bola blamáž.

Švajčiari dvakrát prišli o náskok

V F-skupine zvíťazilo Belgicko v Baku nad domácim Azerbajdžanom 1:0. Jediný gól stretnutia zaznamenal v 38. minúte Yannick Carrasco.

Johan Bakayoko získal loptu na súperovej polovici a svojou strelou trafil Carrasca, od ktorého sa odrazila do bránky. Mužstvo Domenica Tedesca s desiatimi bodmi poskočilo na prvé miesto tabuľky.

Gesto Yannicka Carrasca po góle do siete Azerbajdžanu.
Gesto Yannicka Carrasca po góle do siete Azerbajdžanu. (Autor: TASR/AP)

Druhé je s rovnakým počtom bodov Rakúsko, ktoré má horšie skóre.

Švédi potvrdili tretiu priečku hladkým triumfom na ihrisku Estónska 5:0. Hostia rozhodli už v prvom polčase, keď sa postupne presadili Viktor Gyökeres, Dejan Kulusevski a Alexander Isak.

V I-skupine Švajčiari na pôde Kosova nebodovali naplno, aj keď dvakrát v Prištine viedli. Domácim zariadil zisk bodu v štvrtej minúte nadstaveného času svojím druhým gólom v stretnutí útočník Vedat Muriqi.

Mužstvo Murata Yakina si však udržalo post lídra tabuľky a má dvojbodový náskok pred Rumunskom. Zverenci Edwarda Iordanescua remizovali tretíkrát v rade, keď ich domáci súboj proti tretiemu Izraelu sa skončil nerozhodne 1:1.

Hráči Andorry remizovali s Bieloruskom 0:0. Domácim patrí s dvoma bodmi posledné 6. miesto, Bielorusi sú so štyrmi bodmi na štvrtej priečke.

Kvalifikácia EURO 2024 - 9. september:


Skupina C:

Ukrajina - Anglicko 1:1 (1:1)

Góly: 26. Zinčenko - 41. Walker

Severné Macedónsko - Taliansko 1:1 (0:0)

Góly: 81. Bardhi - 47. Immobile

Skupina F:

Azerbajdžan - Belgicko 0:1 (0:1)

Gól: 38. Carrasco

Estónsko - Švédsko 0:5 (0:3)

Góly: 18. Gyökeres, 24. Kulusevski, 39. Isak, 76. Quaison, 90.+2 Claesson

Skupina I:

Rumunsko - Izrael 1:1 (1:0)

Góly: 27. Alibec - 53. Gloukh

Kosovo - Švajčiarsko 2:2 (0:1)

Góly: 65. a 90.+4 Muriqi - 14. Freuler, 79. Rrahmani (vlastný)

Andorra - Bielorusko 0:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Vlani to bola blamáž. Taliani sa s rovnakým súperom opäť popálili