Neskutočná dráma Liverpoolu a Manchestru United, v nadstavení padli tri góly

Amad Diallo sa raduje zo štvrtého gólu vo štvrťfinále anglického FA Cupu Manchester United - FC Liverpool.
Amad Diallo sa raduje zo štvrtého gólu vo štvrťfinále anglického FA Cupu Manchester United - FC Liverpool. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. mar 2024 o 19:46

Do semifinále postúpila aj londýnska Chelsea.

LONDÝN. Futbalisti Manchestru United zvíťazili v nedeľňajšom štvrťfinálovom šlágri FA Cupu nad FC Liverpool 4:3 po predĺžení.

Do semifinále postúpila aj londýnska Chelsea, ktorá zdolala Leicester City 4:2.

V 13. minúte otvoril skóre Marc Cucurella a v závere prvého polčasu zvýšil náskok "The Blues" Cole Palmer. Medzitým ich spoluhráč Raheem Sterling nepremenil jedenástku.

Hostia dvoma zlepenými gólmi krátko po prestávke vyrovnali, no duel dohrávali bez vylúčeného hráča.

Chelsea početnú výhodu pretavila do strelenia víťazného gólu, v nadstavenom čase rozhodol o jej postupe Carney Chukwuemeka a triumf ešte prikrášlil Noni Madueke.

V druhom zápase začali lepšie hráči United, ktorých poslal do vedenia v 10. minúte Scott McTominay, no hostia ešte do prestávky otočili skóre po góloch Alexisa Mac Allistera a Mohameda Salaha.

V 87. minúte však poslal Anthony duel do predĺženia. V ňom išiel Liverpool do vedenia, ale Marcus Rashford vyrovnal a jedenástkový rozstrel "odmietol" v záverečných sekundách predĺženia Amad Diallo.

FA Cup - štvrťfinále:


Chelsea Londýn - Leicester City 4:2 (2:0)

Góly: 13. Cucurella, 45.+1 Palmer, 90.+2 Chukwuemeka, 90.+8 Madueke - 51. Disasi (vlastný), 62. Mavididi, ČK: 73. Doyle (Leicester)

Manchester United - FC Liverpool 4:3 pp (2:2, 1:2)

Góly: 10. McTominay, 87. Anthony, 112. Rashford, 120.+1 Diallo - 44. Mac Allister, 45.+2 Salah, 105. Elliott, ČK: 120.+2 Diallo

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FA Cup»Neskutočná dráma Liverpoolu a Manchestru United, v nadstavení padli tri góly