Vlastné góly zarmútili obe strany. Austrália ukončila víťaznú sériu Japonska

Momentka zo zápasu Austrália - Japonsko
Momentka zo zápasu Austrália - Japonsko (Autor: TASR/AP)
REUTERS|15. okt 2024 o 18:53

Japonci vedú skupinu C áziskej kvalifikácie MS 2026 s päťbodovým náskokom.

BRATISLAVA. Austrália v utorok zastavila japonský rozbehnutý štart v ázijskej kvalifikácii na Majstrovstvá sveta, keď uhrali remízu 1:1 s lídrami skupiny C.

Japonci mali na konte deväť po sebe idúcich kvalifikačných výhier bez inkasovaného gólu, ale Shogo Taniguchi si dal vlastný gól v 58. minúte, čím dal Austrálii nečakané vedenie.

Tony Popovic, ktorý je na pozícií hlavného trénera len druhý zápas, sa rozhodol pre defenzívny štýl hry a snažil sa udržať náskok.

Avšak, 14 minút pred koncom zápasu náhradník Keito Nakamura rozbil obranu Austrálie. Prešiel cez austrálsku obranu a poslal loptu naprieč bránkovou čiarou, kde ju Cameron Burgess nešťastne poslal do vlastnej brány.

Tento výsledok posúva Japonsko na 10 bodov zo štyroch zápasov. Saudskej Arábii a Bahrajnu, ktorí hrajú neskôr v utorok, chýba bod aby dorovnali 5-bodovú Austráliu, ktorá je momentálne na druhom mieste.

Čína si pripísala gólmi Behrama Abduwelim a Zhang Yuning svoj prvý triumf v skupine C, keď zverenci Branka Ivankoviča porazili Indonéziu 2:1 v Čching-tao.

Južná Kórea vyhrala nad Irakom 3:2 v Soule a tím Hong Myung-bo si pripísal druhé víťazstvo za sebou a dostal sa tak na čelo skupiny B.

Oh Se-hun dal Kórejčanom vedenie štyri minúty pred polčasom, ale Aymen Hussein vyrovnal stav stretnutia v druhom polčase parádnym volejom päť minút po prestávke.

Oh Hyeon-gyu vrátil Kórei vedenie v 74.minúte a Lee Jae-sung pridal tretí gól o deväť minút neskôr, takže gól Ibrahim Bayesha v 95. minúte bol už len útechou pre tím Jesusa Casasa.

Neskôr v utorok vedúci tím skupiny A, Uzbekistan privíta Spojené arabské emiráty, zatiaľ čo druhý Irán si zmeria sily s obhajcami titulu Qatarom a Kyrgyzstan privíta Severnú Kóreu.

Jordánsko sa stretne s Omanom v skupine B a Palestína si zmeria sily s Kuwaitom.

Ázijská kvalifikácia MS 2026 - skupina A

skupina B

skupina C

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Vlastné góly zarmútili obe strany. Austrália ukončila víťaznú sériu Japonska