Prevádzkovateľ služby Voyo sa ospravedlňuje za výpadok. Hľadá riešenie, aby sa neopakoval

Kenan Bajrič (vľavo) a Cesar Blackman po zápase Celtic Glasgow - ŠK Slovan Bratislava v 1. kole ligovej fázy Ligy majstrov.
Kenan Bajrič (vľavo) a Cesar Blackman po zápase Celtic Glasgow - ŠK Slovan Bratislava v 1. kole ligovej fázy Ligy majstrov. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|19. sep 2024 o 14:28 (aktualizované 19. sep 2024 o 16:47)

Streamovacia platforma ponúkne fanúšikom kompenzáciu.

BRATISLAVA. Pre fanúšikov Slovana Bratislava to bola historická chvíľa. Ich klub sa po prvýkrát prebojoval do skupinovej fázy Ligy majstrov a v stredu nastúpil v zápase proti Celticu Glasgow. 

Mnohí však neskoro zistili, že majú problém a boli rozhorčení. 

Časť ľudí sa nedostala k informácií, že Telekom mal v rámci svojich balíčkov stanice Nova Sport 5 a Nova Sport 6 v letných mesiacoch zaradené len dočasne.

Od septembra obe presunul do prémiového balíka XL. Okrem toho vytvoril prémiový balíček Šport Premium za 12 eur mesačne.

Mnohí však o tejto zmene netušili a mysleli si, že oba kanály sú naďalej súčasťou balíkov L ako to bolo v lete. V auguste vďaka tomu mohli sledovať postup Slovana v play off Ligy majstrov cez dánsky tím FC Midtjylland.

Pred zápasom však zistili, že Nova Sport 6 už medzi kanálmi nemajú.

Prevádzkovateľ sa ospravedlnil

Nepríjemný šok mali aj fanúšikovia, ktorí si predplatili nový športový balík na streamovacej platforme Voyo, v ktorom sú všetky stanice Nova Sport. 

Fanúšikovia tak môžu sledovať priame prenosy NHL, NBA, nemeckej Bundesligy, F1 aj zápasy Ligy majstrov.

Lenže prevádzkovateľ Voyo taký veľký nápor neočakával a krátko pred zápasom Slovana došlo k výpadku služby. 

Prenos preto nabiehal postupne. Niektorí abonenti čakali zopár minút, iným sa podarilo prihlásiť až po uplynutí prvého polčasu. 

Markíza v stredu na sociálnej sieti uviedla, že išlo o technický výpadok a už sa im ho podarilo odstrániť.

Fanúšikovia však o časť zápasu prišli a svoju frustráciu dávajú najavo v komentároch. Niektorí hrozili zrušením Voya, ďalší sa dožadovali refundácie. Markíza prisľúbila, že ich ohľadom riešenia situácie bude kontaktovať a ponúkne im kompenzáciu.

Na viaceré otázky Sportnetu Markíza nereagovala a zaslala stanovisko, v ktorom sa abonentom ospravedlňuje.

„Veľmi si vážime obrovský záujem divákov o včerajší zápas Celtic FC – ŠK Slovan Bratislava, ktorý sme vysielali na platforme Voyo. Chápeme, že všetci oddaní fanúšikovia klubu „belasých“ si chceli v priamom prenose vychutnať prvý zápas slovenských futbalistov v Lige majstrov od sezóny 2010/2011.

Nesmierne nás mrzí, že počas vysielania nastali technické problémy, ktoré neumožnili časti divákov plnohodnotne sledovať tento zápas. Za vzniknutú situáciu sa všetkým nadšencom športu ospravedlňujeme.

Zároveň ich chceme uistiť, že podnikáme všetky potrebné kroky, aby sa podobná situácia v budúcnosti neopakovala.

So zákazníkmi, ktorých sa nefunkčnosť služby dotkla, budeme v kontakte ohľadom riešenia tejto situácie,“ uviedla Markíza, ktorá prevádzkuje streamovaciu platformu. 

Neskôr doplnila, že dotknutým zákazníkom poskytne kompenzáciu vo forme kupónu, ktorý predĺži predplatné balíka Voyo o 14 dní.

"Najbližší zápas „belasých“ v Lige majstrov, v ktorom sa v utorok 1.10. 2024 ŠK Slovan postaví proti Manchestru City, si tak budú môcť pozrieť na náš účet. Zákazníkom, ktorých sa to týka, bude v najbližších dňoch odoslaný email so všetkými informáciami a inštrukciami k aktivácii kupónu," uvádza Markíza. 

Bude zápas so City znovu na Nova Sport 6?

Je pravdepodobné, že k výpadku došlo, pretože sa o prihlásenie snažilo v jednom momente historicky najvyšší počet ľudí a systém taký nápor nezvládol. Zápasy u káblových operátorov sa dali sledovať bez problémov. 

Nasledujúci zápas odohrá Slovan o dva týždne. Na Tehelnom poli privíta favorita skupiny a jeden z najlepších tímov sveta Manchester City. Do Bratislavy tak prídu svetové esá ako Erling Haaland, Rodri, Kevin de Bruyne či Phil Foden.

Zápas sa hrá v utorok 1. októbra o 21.00 h. 

V tejto chvíli nie je jasné, na ktorej stanici bude priamy prenos. Televízia Nova zatiaľ nerozhodla o rozdelení zápasov.

Pokiaľ to bude Nova Sport 5 alebo Nova Sport 6 fanúšik bude mať znovu veľmi obmedzené možnosti na sledovanie, pretože tieto stanice majú v ponuke kábloví operátori – Telekom, Skylink (iba Nova Sport 5), DigiTV a streamovacia služba Voyo. 

Všetky služby však tieto kanály ponúkajú v prémiovom športovom balíčku alebo ako súčasť najdrahšieho balíka. 

Nie je vylúčené, že Nova zaradí zápas na Nova Sport 3 alebo 4. V tom prípade by mohol priamy prenos sledovať väčší počet fanúšikov. 

Nova oznámi rozdelenie zápasov až pred ďalším kolom Ligy majstrov. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Prevádzkovateľ služby Voyo sa ospravedlňuje za výpadok. Hľadá riešenie, aby sa neopakoval