Šamorín je nové Batumi, verí Weiss. Takéto výsledky si v Slovane nepamätá

Tréner Slovana Vladimír Weiss st.
Tréner Slovana Vladimír Weiss st. (Autor: SITA - Martin Havran)

Toto nie je kríza, hovorí tréner majstra.

Štyri zápasy, štyri remízy. Slovan Bratislava nezačal rok 2023 vôbec podľa predstáv.

Prvá remíza v Dunajskej Strede sa dá považovať za prijateľný výsledok, hoci hrali belasí prakticky hodinu presilovku o jedného muža.

Druhá remíza proti Banskej Bystrici, ktorá bojuje o posun do hornej polovice tabuľky, bola už považovaná za neúspech. Navyše, udiala sa doma na Tehelnom poli.

Tretia remíza v Zlatých Moravciach a tobôž štvrtá proti druholigovému Šamorínu v slovenskom pohári sa nedá nazvať inak, než zlyhanie.

Trénera VLADIMÍRA WEISSA delil od katastrofy len úspešný penaltový rozstrel. Aj ten začal najlepší strelec Čavrič najhoršie, ako sa dalo.

Päťdesiatosemročný šéf lavičky Slovana po zápase odpovedal na otázky novinárov.

Na aké otázky odpovedal?

  • Zaslúžil si Slovan postup do ďalšieho kola?
  • Hazardoval so základnou zostavou?
  • Ako vníma aktuálne výsledky?
  • Môže ho Trnava prekvapiť?

Ako by ste zhodnotili štvrťfinálový zápas proti Šamorínu?

Zápas so šťastným koncom pre nás. Ešte pred výkopom som hovoril, že sú také pohárové duely, v ktorých síce ste v úlohe favorita, no to však nič nemusí znamenať. Vedeli sme, že Šamorín bude behať a snažiť sa, mali v podstate domáce prostredie.

V nedeľu som sa bol na nich pozrieť, ale samozrejme, dnes podali diametrálne odlišný výkon, veď hrali proti Slovanu, s veľkou motiváciou. Tak, ako my, keď sme hrali trebárs v Bazileji. Trénerovi blahoželám, svoje mužstvo výborne pripravil.

Čo hovoríte na výkon vášho mužstva?

My vieme hrať lepšie. Bývajú v živote, vo futbale, také momenty, keď vám to nejde. A s tým sa musíte vysporiadať. Cez polčas som nedvíhal hlas, lebo som presne takýto zápas očakával. 

Súper mal čistú šancu na 2:1, kedy by bolo už po zápase, ale Trnovský nás podržal fantastickým zákrokom. My sme mali pološance, ktoré sme ale nevyužili, pretože nám chýba väčšia kvalita.

Dosiahli ste štvrtú remízu, ale vzhľadom na penalty máte po tejto asi najväčšiu radosť. Ako vnímate posledné výsledky klubu?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Šamorín je nové Batumi, verí Weiss. Takéto výsledky si v Slovane nepamätá