Slovan sa vyjadril k budúcnosti Weissa. Osobnosť, líder, kapitán, začal stanovisko

Vladimír Weiss mladší.
Fotogaléria (22)
Vladimír Weiss mladší. (Autor: SITA)
Sportnet|4. okt 2024 o 14:33

Ťažko sa mi o tejto téme hovorí, povedal Ivan Kmotrík ml.

BRATISLAVA. "Osobnosť, líder, kapitán. Vladimír Weiss ml. bol v posledných sezónach neoddeliteľnou súčasťou belasých úspechov.

O to silnejšie sú aktuálne emócie, ktoré prežívajú všetci s belasým srdcom," začal svoj nový príspevok Slovan Bratislava na sociálnych sieťach.

Fotogaléria: Vladimír Weiss mladší ukončil profesionálnu kariéru

Hovorí o kapitánovi Vladimírovi Weissovi mladšom. Ten sa po zápase Ligy majstrov s Manchestrom City zveril Pepovi Guardiolovi, že odohral posledný zápas.

Oficiálne stanovisko priniesol aj klub.

"Ťažko sa mi o tejto téme hovorí. Vlado Weiss je naším kapitánom, veľkou osobnosťou na ihrisku i v kabíne, a spája nás dlhoročné osobné priateľstvo. Aj pre nás všetkých v klube sú to silné emócie,“ povedal Ivan Kmotrík ml., generálny riaditeľ klubu.

Klub zároveň dodal, že Weiss pri klube zostáva aj v tréningovom procese. Nebude však už pomáhať mužstvu priamo na ihrisku.

"Jeho utorkové vystúpenie však nebolo definitívnou bodkou za jeho hráčskou kariérou. Klub mu pripraví takú rozlúčku, akú si nepochybne zaslúži, a určite ho ešte uvidíte na Tehelnom poli," dodal Slovan.

Kmotrík ďalej pokračoval, že kapitána sa snažil presvedčiť, že mužstvu má stále čo dať. Musí však rešpektovať jeho rozhodnutie.

"Vlado už jednoducho vnútorne necítil, že môže tímu na ihrisku pomôcť. Sám to vnútorne prežíval, na klube a mužstve mu veľmi záleží.

Zostáva preto pri mužstve i v tréningovom procese, a bude sa snažiť pomôcť aspoň v rámci kabíny.

Nebude však už nastupovať do zápasov, lebo už skrátka necíti, že môže tímu pomôcť. Konkrétne dôvody, prečo to tak je, vám vysvetlí sám,“ pokračoval Kmotrík ml.

Dodal, že Weissa ešte fanúšikovia uvidia v belasom drese. "Pripravíme mu takú rozlúčku, akú si futbalista jeho formátu zaslúži.

Chceme, aby sa mu fanúšikovia mohli poďakovať za všetko, čo urobil pre Slovan a slovenský futbal, a aby sa aj on mohol s nimi pekne rozlúčiť. Určite teda ešte za nás nastúpi,“ uzavrel Kmotrík ml.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan sa vyjadril k budúcnosti Weissa. Osobnosť, líder, kapitán, začal stanovisko