FUTBAL: Vittek medzi dvoma klubmi, bude stáť minimálne 4 milióny eur

SITA|27. jún 2008 o 17:01

NORIMBERG 27. júna (SITA) - Najlepší futbalista SR za rok 2006 Róbert Vittek je na odchode z nemeckého už len druholigového klubu 1. FC Norimberg. Zamieri do VfB Stuttgart alebo TSG Hoffenheim. Informáciu ...

NORIMBERG 27. júna (SITA) - Najlepší futbalista SR za rok 2006 Róbert Vittek je na odchode z nemeckého už len druholigového klubu 1. FC Norimberg. Zamieri do VfB Stuttgart alebo TSG Hoffenheim. Informáciu priniesol denník Bild aj s dovetkom, že transfer sa určite neuskutoční za 2,5 milióna eur, ako sa objavilo v médiách. "Pri takej sume by som ani neprijal telefonát. Pod 4 milióny eur to neprichádza do úvahy," rezolútne uviedol športový riaditeľ "Bavorov" Martin Bader.

Ako je známe, vo Vittekovej zmluve na štadióne easyCredit je klauzula o minimálnej položke 7,5 milióna eur, ale iba v prípade pôsobenia klubu v najvyššej dlhodobej súťaži, čo po uplynulej sezóne prestalo v prípade držiteľov DFB-Pokalu 2006/2007 platiť. Medzičasom padla aj eventualita s výmenou za brankára Raphaela Schäfera zo Stuttgartu. Návrat gólmana sa totiž po vypovedaní kontraktu už stal realitou bez toho, aby bol ohlásený Vittekov odchod opačným smerom.

Ďalší Slovák v službách Norimbergu Marek Mintál by mal podpísať predĺženie platnosti kontraktu do roku 2012. Ako je známe, ofenzívu tímu nedávno posilnil Mário Breška prichádzajúci z MŠK Žilina.


Nachádzate sa tu:
Domov