Proti Slovákom chceme byť dominantným tímom, vraví Škriniarov spoluhráč

Vitinha.
Vitinha. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. sep 2023 o 15:40

Stredopoliar Vitinha dúfa, že Portugalčania v piatok v Bratislave potvrdia svoju kvalitu.

BRATISLAVA. Portugalský futbalový reprezentant Vitinha povedal, že jeho tím chce v piatkovom dueli na Slovensku kontrolovať priebeh a pripísať si ďalšie tri body do tabuľky J-skupiny v rámci kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy v Nemecku.

"Chceme byť dominantným tímom, ktorý keď stratí loptu, bude tvrdo a rýchlo napádať. Takto budeme chcieť hrať,“ povedal 23-ročný stredopoliar podľa webu rtp.pt.

Hráč francúzskeho šampióna Paríž Saint-Germain, v ktorom pôsobí spoločne s kapitánom slovenskej reprezentácie Milanom Škriniarom, tiež tvrdí, že Portugalčania pôjdu naplno za víťazstvom.

"Budeme hrať náš futbal, aby sme sa priblížili k postupu. Máme veľkú kvalitu v mužstve aj v realizačnom tíme,“ dodal.

Vitinha podotkol, že tak ako všetci ostatní v portugalskom výbere, aj on dúfa, že dostane šancu od trénera Roberta Martíneza a vybehne na trávnik bratislavského Národného futbalového štadióna (NFŠ).

"Viem, že tréner má veľmi ťažkú prácu, pretože na všetkých postoch máme veľmi kvalitných hráčov a mojou úlohou je sťažiť mu rozhodovanie," poznamenal.

V dueli v Bratislave sa stretnú dve zatiaľ najúspešnejšie mužstvá kvalifikačnej J-skupiny, z ktorej postúpia na šampionát dva tímy.

Portugalčania majú na konte plný počet 12 bodov a skóre 14:0, Slováci nazbierali o dva body menej. Vitinha si myslí, že ak portugalský tím zvládne duel na Slovensku a následne aj domáci súboj proti Luxemburčanom, bude veľmi blízko k postupu na ME.

"Dve víťazstvá by nás priblížili k postupu. Myslím si, že potom by nám chýbal už len jeden bod. To je to, čo chceme,“ zakončil niekdajší hráč FC Porto a Wolverhamptonu Wanderers.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Proti Slovákom chceme byť dominantným tímom, vraví Škriniarov spoluhráč