Vinícius Junior čelí príliš tvrdému správaniu, tvrdí tréner. Nikdy nič horšie nevidel

Vinicius Junior.
Vinicius Junior. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. mar 2024 o 15:22

Brazílčan je v ostatnom období opakovane obeťou útokov s rasistickým motívom, nenávistné správy dostáva aj na sociálnych sieťach.

MADRID. Taliansky tréner Carlo Ancelotti údajne ešte nikdy nevidel horšie správanie voči hráčovi ako je to v prípade Brazílčana Viníciusa Júniora.

Kouč španielskeho Realu Madrid si myslí, že jeho zverenec v "bielom balete" si zaslúži omnoho viac rešpektu.

"Nepoznám hráča, ktorý by musel čeliť horšiemu správaniu. Okopávajú ho, urážajú ho, posmievajú sa mu," povedal Ancelotti na adresu svojho útočníka pred nedeľňajším ligovým duelom proti Celte Vigo.

Vinícius Júnior, ktorý je černoch, je v ostatnom období opakovane obeťou útokov s rasistickým motívom. Futbalista otvorene hovorí o urážkach, ktorým pravidelne čelí.

Posťažoval sa tiež na to, že nenávistné správy mu ľudia posielajú aj na sociálnych sieťach. Podľa niektorých súperov Brazílčan prehnane reaguje na fyzickú hru a niekedy je neúctivý prístup k fanúšikom súpera.

"Myslím si, že všetci by mali prehodnotiť svoj postoj k Vinimu. Nikdy predtým s tak talentovaným hráčom nezaobchádzali tak tvrdo," doplnil taliansky kormidelník.

Ancelotti je jedným z najúspešnejších a skúsených trénerov v Európe. V Lige majstrov odkoučoval viac zápasov ako ktorýkoľvek iný kouč, má na svojom konte aj najviac triumfov v tejto súťaži.

Počas svojej bohatej trénerskej kariéry ovládol LM štyrikrát. V jeho životopise sa tiež vyníma skutočnosť, že ako kormidelník získal majstrovské tituly v Španielsku, Taliansku, Nemecku, Francúzsku aj Anglicku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Vinícius Junior čelí príliš tvrdému správaniu, tvrdí tréner. Nikdy nič horšie nevidel