VIDEO: Prezident Neapola vyvádzal v priamom prenose. Nadával a sotil do kameramana

Šéf Neapola Aurelio de Laurentiis.
Šéf Neapola Aurelio de Laurentiis. (Autor: SITA/AP)
SITA|12. mar 2024 o 14:56

Aurelio De Laurentiis prerušil rozhovor televízie Sky Sports s útočníkom Matteo Politanom.

BARCELONA. Taliansky futbalový klub SSC Neapol a jeho prezident Aurelio De Laurentiis môžu od Európskej futbalovej únie (UEFA) dostať mastnú pokutu.

Šéf klubu spod Vezuvu totiž v pondelok sotil do kameramana televízie Sky Sports, ktorá vysielala rozhovor s útočníkom Matteom Politanom pred utorkovou odvetou osemfinále Ligy majstrov na pôde FC Barcelona.

Uvedené interview vysielali naživo, keď sa De Laurentiis vrútil na ihrisko a kričal: "Politano! Politano! S tebou (Sky) nemá dovolené hovoriť." Futbalista nútene odišiel a pobavene sa usmieval.

Prezident SSC sa potom otočil ku kamere, nadával a potom sotil do kameramana. Ten musel spraviť niekoľko krokov vzad, aby nestratil rovnováhu.

VIDEO: Incident prezidenta Neapola

Talianske médiá v súvislosti s incidentom uviedli, že De Laurentiis povolí rozhovory s hráčmi iba s neapolskými novinármi alebo žurnalistami, ktorí podporovali SSC Neapol.

"Sky Sports rozhoduje o tom, kto s kým urobí rozhovor. Nemám slov k tomu, čo sa stalo nášmu novinárovi a nášmu kameramanovi. Odsudzujem to bez ďalších komentárov," uviedol na sociálnej sieti X riaditeľ stanice Federico Ferri.

"Jedna vec je istá - budeme pokračovať s profesionalitou, presnosťou, dôveryhodnosťou a zdvorilosťou," doplnil.

Aurelio De Laurentiis vo februári pozastavil konanie predzápasových tlačových konferencií, výnimkou sú len tie povinné v Lige majstrov. Zakázal tiež rozhovory svojich hráčov s televíziou DAZN, ktorá vysiela každý zápas talianskej Serie A.

Futbalisti SSC už v utorok večer absolvujú v Barcelone odvetu osemfinále LM. V prvom súboji zverenci trénera Francesca Calzonu, ktorý vedie aj slovenskú reprezentáciu, remizovali v domácom prostredí 1:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»VIDEO: Prezident Neapola vyvádzal v priamom prenose. Nadával a sotil do kameramana