Arsenal ovládol derby, ten Hag po remíze hromžil na rozhodcov

Holandský tréner Manchestru United Erik ten Hag.
Holandský tréner Manchestru United Erik ten Hag. (Autor: TASR/AP)
TASR, pf|13. mar 2023 o 10:10

Casemiro videl v Premier League už druhú červenú kartu.

LONDÝN. Futbalisti Arsenalu urobili ďalší krok na ceste za prvým titulom anglického majstra od sezóny 2003/2004, v ktorej neprehrali ani jeden zápas.

V londýnskom derby zvíťazili na pôde Fulhamu 3:0 a na čele tabuľky Premier League si udržali päťbodový náskok pred Manchestrom City.

Arsenal rozhodol o triumfe na Craven Cottage už v prvom polčase, keď sa presadili Gabriel Magalhaes, Gabriel Martinelli a Martin Ödegaard.

Všetky tri góly pripravil Belgičan Leandro Trossard. Piate ligové víťazstvo "kanonierov" za sebou sledoval aj Mick Jagger, spevák Rolling Stones.

"Som veľmi spokojný, že sme opäť uspeli na pôde súpera a udržali sme si čisté konto. Vsietili sme tri krásne góly. Teší ma, že sa do streleckej listiny zapísali traja rôzni hráči.

Leandro mal prsty vo všetkých góloch a sám mohol skórovať, podal výborný výkon," uviedol pre akreditované médiá tréner Arsenalu Mikel Arteta.

Naopak, rolu favorita nepotvrdil Manchester United, ktorý doma na Old Trafford iba remizoval so zachraňujúcim sa Southamptonom 0:0.

Manchester United natiahol domácu sériu bez prehry na 22 zápasov, no po remíze so Southamptonom zavládlo v tábore "červených diablov" sklamanie.

Tréner Erik ten Hag hromžil na rozhodcov, ktorí v 34. minúte vylúčili Casemira. Brazílsky stredopoliar dostal najprv žltú kartu, no po zásahu VAR musel ísť napokon predčasne do kabín.

Pre Casemira ide už o druhé vylúčenie po príchode na Old Trafford. Po dueli s Crystal Palace dostal štvorzápasový dištanc.

"Casemiro odohral pred príchodom do Manchestru na európskych trávnikoch vyše 500 zápasov a nikdy nedostal červenú kartu.

Teraz ich má v Premier League na konte už dve. Určite sa cez to prenesie, no podstatné je, že rozhodca vylúčením ovplyvnil zápas," zlostil sa holandský kouč.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Arsenal ovládol derby, ten Hag po remíze hromžil na rozhodcov