O Paríži nesníval, bol ranený. Žije medzi svojimi, Zlatá lopta ho netrápi

Lionel Messi odpovedá na otázky novinárov počas štvrtkovej tlačovej konferencie.
Lionel Messi odpovedá na otázky novinárov počas štvrtkovej tlačovej konferencie. (Autor: TASR/AP)
Martin Kozinka|18. aug 2023 o 10:48

Góly oslavuje ako superhrdinovia, prikázali mu to deti.

MIAMI, BRATISLAVA. Sú to necelé dva mesiace, čo Lionel Messi prišiel hrať futbal na Floridu, kde sa pripojil k tímu Inter Miami.

Okrem čarovných momentov na ihrisku je konečne spokojný aj so životom mimo neho. 

„Dnes vám môžem povedať, že som veľmi spokojný s rozhodnutím, ktoré som urobil,” vyslovil rodným jazykom na svojej prvej tlačovej konferencii pred miestnymi médiami.

Argentínčan strelil už desať gólov v siedmich zápasoch Ligového pohára. Inter Miami vyhral všetkých týchto sedem stretnutí a najnovšie sa raduje zo zisku trofeje.

Fanúšik môže vďaka nemu vyhrať 28-tisíc dolárov

„Získať náš prvý titul by bolo krásne pre každého,” priznal hviezdny hráč vo štvrtok pred finále. Pre celok z Miami to bol prvý finálový duel v klubovej histórii.

Messi rýchlo ukázal, akým velikánom vo svete futbalu je. 

Už len vďaka postupu do finále si klub zaistil účasť na turnaji Concacaf Champions Cup v roku 2024, ktorý bol jedným z cieľov Argentínčana. Na tomto turnaji sa Miami predstaví po prvýkrát.

Lionel Messi.
Lionel Messi. (Autor: TASR/AP)

„Už od začiatku súťaže sme vedeli, že sa bude začínať od nuly, pretože v tíme je nový tréner a ako ja, tak aj ďalší noví hráči. Od samého začiatku sme si ale počínali veľmi dobre, a to aj vďaka spoluhráčom, ktorí tu už boli,“ povedal Messi.

V Miami sa k nemu pripojili aj jeho bývalí spoluhráči z Barcelony, Sergio Busquets a Jordi Alba. Tých doplnil aj tréner zo sezóny 2013/14 Tata Martino.

„Po príchode do klubu sme vedeli, že je šanca zmeniť veci k lepšiemu,” dodal.

Jeden fanúšik sa na sociálnej sieti Twitter pochválil svojou stávkou. Stavil 64 dolárov na to, že Miami vyhrá spomínaný Ligový pohár a Messi sa neskôr stane najlepším strelcom MLS.

Kurz tiketu bol 450-1, vďaka čomu môže vyhrať viac ako 28-tisíc dolárov. Dnes mu stávková kancelária ponúka menšiu, ale stále lákavu sumu, aby ho predčasne vyplatil.

Florida je preňho domácim prostredím

Messi, ktorý už predtým dovolenkoval v Miami, tvrdí, že populácia Hispáncov v tejto oblasti pomohla prispôsobiť sa jeho rodine.

„Nie som prekvapený, pretože som tu už bol, vedel som, že to tak je, je tu množstvo Hispáncov a je krásne, že teraz môžeme žiť medzi nimi,” vysvetlil v neskoršom rozhovore pre Miami Herald.

„My Hispánci sme fanatici a často sme zanietení pre to, čo milujeme, a dokazujeme to v našom každodennom živote. Cítim sa tu ako doma,” ozrejmil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MLS»O Paríži nesníval, bol ranený. Žije medzi svojimi, Zlatá lopta ho netrápi