Futbalisti Almeríe atakujú negatívny historický rekord „veľkej európskej päťky“

Sklamaný hráč UD Almería Edgar Gonzalez.
Sklamaný hráč UD Almería Edgar Gonzalez. (Autor: SITA/AP)
SITA|13. feb 2024 o 11:28

Účastník aktuálneho ročníka španielskej La Ligy UD Almería získal iba sedem bodov v doterajších 24 zápasoch.

ALMERÍA. Španielsky futbalový klub UD Almería získal v doterajšom priebehu sezóny v La Lige iba sedem bodov v 24 zápasoch.

Ak sa výsledky tímu z regiónu Andalúzia nezlepšia, hrozí prekonanie negatívneho rekordu „veľkej európskej ligovej päťky“, ktorý drží anglický klub Derby County.

„The Rams“ v sezóne 2007/2008 zostúpili z Premier League do druhej ligy po tom, čo nazbierali iba 11 bodov. Upozornila na to britská televízna stanica BBC.

Almería vlastnená saudskoarabským šejkom Turkim Alalshikhom v doterajšom priebehu španielskej najvyššej súťaže ani raz nezvíťazila a chudobných sedem bodov si zapísala do tabuľky po nerozhodných výsledkoch.

Ten zatiaľ posledný si zverenci španielskeho kouča Gaizku Garitana pripísali v pondelkovej dohrávke 24. kola La Ligy, v ktorej remizovali na svojom trávniku s Athleticom Bilbao 0:0.

Keďže Almería nevyhrala ani posledné tri zápasy v predchádzajúcej sezóne, jej séria bez ligového víťazstva sa natiahla už na 27 duelov.

Klub z Andalúzie tak vyrovnal negatívny rekord klubu Levante zo sezón 2019/2020 a 2020/2021.

Štatistici však upozorňujú na jednu zaujímavosť, že podľa viacerých ukazovateľov, ako napríklad bilancia „očakávaných gólov“ (xG), by Almería nemala byť ani v zóne zostupu.

„Rojiblancos“ hneď v niekoľkých dueloch trápili favoritov zo špice tabuľky. V decembri prehrali s FC Barcelona gólom Sergiho Roberta z 83. minúty a v januári viedli s Realom Madrid 2:0, no gól Daniho Carvajala z 99. minúty znamenal prehru 2:3.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Futbalisti Almeríe atakujú negatívny historický rekord „veľkej európskej päťky“