United ohlásili prvú posilu po príchode Ten Haga, získali obrancu Feyenoordu

Tyrell Malacia v drese Feyenoord Rotterdam.
Tyrell Malacia v drese Feyenoord Rotterdam. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. júl 2022 o 18:45

O pozíciu v základnej zostave bude bojovať so Shawom.

MANCHESTER. Anglický futbalový klub Manchester United hlási prvú novú tvár vo svojom kádri pred sezónou 2022/2023. Stal sa ňou holandský ľavý obranca Tyrell Malacia, ktorý ostatných päť rokov pôsobil vo Feyenoorde Rotterdam.

Ide o prvého hráča, ktorého United získali po príchode nového kouča Erika ten Haga. Ten doteraz pôsobil tiež v Holandsku v Ajaxe Amsterdam.

Malacia do Manchestru prišiel za odstupné 15 miliónov eur a o pozíciu v základnej zostave bude bojovať s anglickým reprezentantom Lukom Shawom. United si Holanďana upísali na štyri roky.

"Je to pre mňa nová kapitola v kariére. Nová liga, noví spoluhráči a výborný tréner," povedal Malacia po podpise zmluvy s United.

Agentúra AP pripomenula, že je otázne, či si Malacia v novom pôsobisku zahrá po boku Cristiana Ronalda.

Skúsený portugalský reprezentant chýbal v úvode aktuálne týždňa pri štarte spoločnej prípravy na nový ročník, od vedenia klubu dostal výnimku z rodinných dôvodov.

Nie je jasné, či Ronaldo s United odcestuje na prípravný kemp do Thajska. Tridsaťsedemročná hviezda svetového futbalu vedeniu United oznámila, že by si chcela zahrať v Lige majstrov.

Preto ho United majú predať do iného klubu, ak bude na to príležitosť. Manchester United sa v sezóne 2022/2023 predstaví v Európskej lige, keďže v Premier League obsadil v ostatnom ročníku až šiestu priečku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»United ohlásili prvú posilu po príchode Ten Haga, získali obrancu Feyenoordu