Hertha reaguje na hernú krízu, Pekarík bude mať nového trénera

Tayfun Korkut.
Tayfun Korkut. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|13. mar 2022 o 12:05 (aktualizované 13. mar 2022 o 13:01)

Klub z hlavného mesta čaká na výhru od decembra.

BERLÍN. Tayfun Korkut už nie je tréner futbalistov Herthy Berlín. Tím z hlavného mesta viedol naposledy v sobotnom zápase 26. kola Bundesligy, v ktorom Hertha prehrala na ihrisku Borussie Mönchengladbach 0:2.

V zostave hostí nechýbal slovenský reprezentant Peter Pekarík, ktorý hral do 60. minúty. Po hodine hry ho vystriedal 18-ročný Nemec Anton Kade.

Hertha ťahá v najvyššej nemeckej súťaži šnúru deviatich zápasov bez víťazstva a v tabuľke figuruje na predposlednom 17. mieste. Naposledy sa tešila zo zisku troch bodov ešte v decembri minulého roka.

Korkut bol pri kormidle len 104 dní, hoci pôvodne mal tím viesť do konca sezóny. Súčasťou trénerského tímu Herthy už nie je ani Chorvát Ilija Aračič.

"V prvom rade by som sa chcel poďakovať Tayfunovi Korkutovi a jeho asistentovi Ilijovi Aračičovi za ich angažovanosť v Herthe BSC od novembra minulého roku.

Po sľubnom začiatku so siedmimi bodmi z prvých štyroch zápasov a pozitívnom trende sme si zanalyzovali posledných deväť zápasov v odvetnej časti sezóny a rozhodli sme sa pre zmenu na trénerskom poste," vyhlásil športový riaditeľ Herthy Berlín Fredi Bobic na portáli športového periodika Kicker.

"Momentálne sme na zostupovej priečke. Zostáva nám ešte osem zápasov na získanie potrebných bodov na udržanie sa v súťaži. Urobíme všetko preto, aby sme to dosiahli. Počítame s pozitívnymi efektmi nového začiatku,“ dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Hertha reaguje na hernú krízu, Pekarík bude mať nového trénera