Trénerovi Azerbajdžanu nechýbajú ambície. Chce, aby o rok jeho tím konkuroval každému

Fernando Santos.
Fernando Santos. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. okt 2024 o 14:05

"Čo som si zaumienil, to sa mi aj podarí," uviedol Santos.

BRATISLAVA. Tréner azerbajdžanskej reprezentácie Fernando Santos si myslí, že jeho mužstvo prechádza prestavbou, ale o niekoľko mesiacov bude zdatným protivníkom aj pre tie najlepšie národné tímy na svete.

"Čo som si zaumienil, to sa mi aj podarí,“ uviedol 70-ročný Portugalčan podľa webu azerisport.com na predzápasovej tlačovej konferencii pred zápasom 1. skupiny C-divízie Ligy národov proti Slovensku.

„O rok bude môcť tento tím hrať normálne proti akémukoľvek súperovi. Momentálne nie sme spokojní s výsledkami. Po prvé, ja sám nie som šťastný. Vo svojej kariére som prehral iba 15 percent zápasov.

Som tu pre projekt a chcem vytvoriť dobrý tím pre Azerbajdžan. Nebude to ľahké. Poznám azerbajdžanský futbal, sledoval som všetky zápasy. Pred príchodom sem som cítil, že dokážem pomôcť,“ vyhlásil Santos.

V aktuálnej edícii futbalovej Ligy národov Azerbajdžan ešte nezískal ani bod pri skóre 2:8. V septembri prehral v Košiciach 0:2 a ak nechce vypadnúť do najnižšej divízie, musí začať zbierať body.

„Nech sa deje čokoľvek, musíme byť pozitívni. Treba brať body. Verím však mojim hráčom,“ skonštatoval tréner majstrov Európy z roku 2016.

Tabuľka skupiny 1 C-divízie Ligy národov

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Trénerovi Azerbajdžanu nechýbajú ambície. Chce, aby o rok jeho tím konkuroval každému