Klub trénuje od roku 2011. Skončí Simeone v Atléticu Madrid?

Tréner Diego Simeone.
Tréner Diego Simeone. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. jan 2023 o 15:58

Atlético pod jeho vedením dvakrát vyhralo La Ligu aj Európsku ligu a dvakrát sa predstavilo vo finále Ligy majstrov.

BRATISLAVA. Argentínsky futbalový tréner Diego Simeone údajne po skončení sezóny 2022/2023 odíde zo španielskeho klubu Atlético Madrid.

V španielskej televíznej relácii El Chiringuito zaznela informácia, že 52-ročný rodák z Buenos Aires už oznámil vedeniu Atlética svoj úmysel. Referuje o tom taktiež web football-espana.net.

Simeone vedie madridské mužstvo od roku 2011 a s klubom má kontrakt platný do 30. júna 2024. Fanúšikovia Atlética sú v otázke Simeoneho rozdelení v názoroch, či by mal obľúbený kouč zostať na lavičke tohto mužstva.

Kým jedna skupina obhajuje argentínskeho kormidelníka, keď tvrdí, že zosobňuje všetko, čo znamená súčasné Atlético, iní sa zasa domnievajú, že odchodom Simeoneho by sa výrazne „uľavilo“ klubovej kase, keďže patrí medzi najlepšie zarábajúcich trénerov na svete.

Atlético Madrid skončilo v každej kompletnej sezóne od príchodu Simeoneho v najlepšej štvorke v najvyššej domácej súťaži.

Pod jeho vedením získalo dva majstrovské tituly v La Lige, raz triumfovalo v španielskej pohárovej súťaži Copa del Rey a národnom superpohári, dva razy vyhralo Európsku ligu a kontinentálny superpohár a rovnako dvakrát sa predstavilo vo finále Ligy majstrov.

Tabuľka La Ligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Klub trénuje od roku 2011. Skončí Simeone v Atléticu Madrid?