Hamšík nepremenil veľkú šancu, opäť však patril k najlepším

Marek Hamšík v drese tureckého Trabzonsporu.
Marek Hamšík v drese tureckého Trabzonsporu. (Autor: ROTA/ twitter)
Sportnet|7. jan 2022 o 20:15 (aktualizované 8. jan 2022 o 09:47)

Dvakrát ohrozil súperovho brankára.

BRATISLAVA. Futbalisti Trabzonsporu v zostave so slovenským reprezentantom Marekom Hamšíkom zvíťazili v 20. kole tureckej ligy nad Malatyasporom 1:0.

Na čele tabuľky majú 10-bodový náskok pred Konyasporom, ktorý odohral o zápas menej. O jediný gól piatkového súboja sa postaral v 23. minúte dánsky útočník Andreas Cornelius, ktorého to bol desiaty zásah v sezóne.

Marek Hamšík mohol v 79. minúte spečatiť výhru domácich, keď sa v šestnástke dostal k odrazenej lopte, ale vo veľkej šancí ho vychytal hosťujúci brankár.

Okrem toho slovenský futbalista ukončil celé stretnutie technickou strelou spoza šestnástky, ktorú s námahou kryl Ertac Ozbir.

Hamšík mal v zápase skvelú 86-percentnú úspešnosť prihrávok a päťkrát odobral loptu súperovmu hráčovi. Od portálu SofaScore dostal známku 7,7, pričom vyššiu mal iba jeho spoluhráč Anthony Nwakaeme.

"Sme veľmi spokojní s víťazstvom. Tri body sú tri body. Po prestávke nikdy nie je ľahké vrátiť sa späť do súťaže. Dôležité bolo vyhrať.

To sa nám podarilo, zaslúžene sme získali tri body. Chýbal iba druhý gól, aby sme uzavreli duel. Aj ja som mohol skórovať, no nepremenil som sľubnú šancu," povedal na svojej oficiálnej stránke 34-ročný Hamšík.

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hamšík nepremenil veľkú šancu, opäť však patril k najlepším