Hriešnik Tonali sa vrátil do Newcastlu, štvrtoligista vyradil tím Premier Leauge

Sandro Tonali
Sandro Tonali (Autor: TASR/AP)
TASR|29. aug 2024 o 10:38

Talian si odpykával dištanc.

LONDÝN.Taliansky futbalista Sandro Tonali nastúpil po desaťmesačnom zákaze opäť za Newcastle United.

Dvadsaťštyriročný stredopoliar pomohol tímu, v ktorého zostave chýbal slovenský brankár Martin Dúbravka k víťazstvu v 2. kole Ligového pohára na ihrisku Nottinghamu Forestu 4:3 v jedenástkovom rozstrele po tom, čo sa zápas skončil po 90 minútach a nerozhodne 1:1.

Štvrtoligový AFC Wimbledon nečakane vyradil v rozstrele (4:2) prvoligový Ipswich, duel bol po riadnej hracej dobe vyrovnaný 2:2.

Tonalimu vypršal trest, ktorý mu udelila Talianska futbalová federácia (FIGC) za porušenie pravidiel o stávkovaní počas jeho pôsobenia v AC Miláno. Už po 18 sekundách sa podieľal na góle Joea Willocka, no na začiatku druhého polčasu vyrovnal domáci Jota Silva.

Taliansky defenzívny stredopoliar prestúpil do Newcastlu minulé leto z AC Miláno za viac ako 63 miliónov eur.

Za "straky" však stihol odohrať len 12 stretnutí, než sa jeho suspendácia rozšírila z talianskej na celosvetovú. V utorok odohral 62. minút, keď ho vystriedal Sean Longstaff.

Ďalšie kluby z Premier League zvládli zdolať svojich súperov a dostať sa do 3. kola. Wolverhampton triumfoval nad druholigovým Burnley 2:0, Southampton v osemgólovej prestrelke vyradil Cardiff (5:3).

Brentford uspel proti štvrtoligovému Colchesteru 1:0. V súboji tímov z najvyššej súťaže West Ham zdolal Bournemouth rovnako 1:0.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Anglický ligový pohár»Hriešnik Tonali sa vrátil do Newcastlu, štvrtoligista vyradil tím Premier Leauge