Suslov chce uspieť proti Portugalsku, v Taliansku túži byť v základnej zostave

Tomáš Suslov.
Tomáš Suslov. (Autor: TASR)
SITA|5. sep 2023 o 17:46

Tomáš Suslov pred niekoľkými dňami spečatil odchod z holandského FC Groningen do talianskeho Hellasu Verona.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant Tomáš Suslov verí, že presunom do talianskeho klubu Hellas Verona z holandského FC Groningen bude výkonnostne napredovať.

Dvadsaťjedenročný rodák zo Spišskej Novej Vsi odišiel na sever Talianska na sezónne hosťovanie, no súčasťou dohody oboch klubov je aj povinná opcia na prestup 21-ročného krídelníka v prípade, ak budú splnené určité podmienky.

„Liga v Taliansku bude kvalitnejšia ako v Holandsku. Myslím si, že taliansky štýl hry mi bude vyhovovať a pevne verím, že sa čo najrýchlejšie prebojujem do základnej zostavy a pomôžem mužstvu,“ vyhlásil Suslov vo videu na webe Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

V tíme Hellasu mu bude veselšie, keďže v ňom pôsobí aj ďalší Slovák Ondrej Duda. „Ešte som Ondra v Taliansku nevidel, pretože som tam prišiel v posledný deň prestupového obdobia.

Nemal som čas na nič. Celý deň som podstupoval zdravotné prehliadky a podpisoval som zmluvu. Som rád, že sa to podarilo a už sa naplno môžem sústrediť na futbal,“ dodal Suslov.

Priznal, že v hre o jeho služby bol aj slovenský šampión ŠK Slovan Bratislava, ale preferoval pôsobenie v zahraničí.

Suslov figuruje v nominácii reprezentačného trénera Francesca Calzonu na septembrové zápasy kvalifikácie o postup na ME 2024 proti tímom Portugalska a Lichtenštajnska.

Predovšetkým piatkový duel proti majstrom Európy spred siedmich rokov bude pútať obrovskú pozornosť.

V dueli v Bratislave sa stretnú dve zatiaľ najúspešnejšie mužstvá kvalifikačnej J-skupiny, z ktorej postúpia na šampionát dva tímy. Portugalčania majú na konte plný počet 12 bodov a skóre 14:0, Slováci nazbierali o dva body menej.

„My budeme robiť všetko pre to, aby sme v tom zápase uspeli. Chceme odovzdať všetko pre Slovensko. Všetci sa tešíme aj na divákov a budeme robiť všetko pre to, aby sme boli úspešní,“ skonštatoval Suslov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Suslov chce uspieť proti Portugalsku, v Taliansku túži byť v základnej zostave