Patril k najlepším hráčom, takmer zranil hviezdu. Žilinčan nastúpil proti Manchestru United

Tomáš Nemčík nastúpil proti Manchestru United
Tomáš Nemčík nastúpil proti Manchestru United (Autor: X, reprofoto)
SITA|16. júl 2024 o 11:23

Tím Slováka v príprave porazil anglický veľkoklub.

BRATISLAVA. Bývalý stopér slovenského klubu MŠK Žilina Tomáš Nemčík, ktorý hosťuje v najslávnejšom nórskom klube Rosenborg Trondheim, poriadne zviditeľnil svoje meno.

V prípravnom zápase proti anglickému klubu Manchester United totiž v 18. minúte nešetrným zákrokom fauloval stredopoliara Casemira.

Video, na ktorom vystretá noha 23-ročného Slováka zasahuje brazílsku hviezdu do oblasti kolena, sa veľmi rýchlo stalo virálnym.

Odchovanec „šošonov“ bol arbitrom duelu napomenutý „iba“ žltou kartou. V súťažnom zápase by však bez akýchkoľvek pochybností nasledovala červená karta. Informuje o tom aj britský denník Daily Mail.

Súboj v Trondeime priniesol triumf domáceho tímu. O výhre 1:0 rozhodol v 93. minúte útočník Noah Holm. Nemčík odohral prvý polčas a podľa portálu whoscored.com dostal jednu z najvyšších známok spomedzi všetkých hráčov na ihrisku.

Bývalý mládežnícky reprezentant zamieril do Nórska v januári na hosťovania do konca tohto kalendárneho roka. V jarnej časti tamojšej najvyššej futbalovej súťaže Eliteserien zasiahol do siedmich duelov. Rosenborgu sa však nedarí podľa predstáv, po 14 kolách sa nachádza až na 11. priečke ligovej tabuľky.

Casemiro, ktorý po nešetrnom zákroku Slováka mohol v zápase pokračovať, bol jedným z najskúsenejších hráčov Manchestru United.

Okrem neho sa v zostave trénera Erika ten Haga zo známych mien objavili aj Marcus Rashford, Mason Mount, Jonny Evans či Aaron Wan-Bissaka. Celý duel za „Red Devils“ odchytal 20-ročný český brankár Radek Vítek.

Manchester United odohrá nasledujúci prípravný duel v škótskom Edinburghu proti glasgowskému tímu Rangers.

Následne sa slávny klub zo štadióna Old Trafford presunie so Spojených štátov amerických, kde si v rámci ďalšej fázy prípravy na novú sezónu zmeria sily so španielskym Betisom Sevilla a anglickými rivalmi - londýnskym Arsenalom a FC Liverpool.

Po návrate zo zámoria ho čaká 10. augusta vo Wembley duel Community Shield proti Manchestru City a potom o šesť dní neskôr aj prvý ligový duel, v ktorom nastúpi doma proti londýnskemu Fulhamu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Patril k najlepším hráčom, takmer zranil hviezdu. Žilinčan nastúpil proti Manchestru United