Müller pomohol Bayernu otočiť zápas, zároveň prekonal rekord legendárneho brankára

Thomas Müller.
Thomas Müller. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. aug 2024 o 09:56

Müller zasiahol do zápasu vo Wolfsburgu v 65. min za stavu 2:1 pre domácich.

WOLFSBURG. Nemecký futbalista Thomas Müller už nemá také ľahké nohy ako pred desiatimi rokmi, ale s pribúdajúcim vekom láme historické rekordy.

Čoskoro 35-ročný útočník sa stal hráčom s najväčším počtom odohraných zápasov v drese FC Bayern Mníchov v nemeckej najvyššej súťaži. Jeho štart v súboji 1. kola nového ročníka I. bundesligy na trávniku Wolfsburgu mal poradové číslo 474.

O jeden zápas tým prekonal legendárneho nemeckého brankára Seppa Maiera.

Absolútny bundesligový rekord v počte zápasových štartov je však ešte poriadne vzdialený. Obranca Eintrachtu Frankfuft Karl-Heinz “Charly” Körbel ich nazbieral 602 v rokoch 1972 - 1991.

Müller zasiahol do zápasu vo Wolfsburgu v 65. min za stavu 2:1 pre domácich a prakticky ihneď Bayern vyrovnal na 2:2 vlastným gólom Jakuba Kamiňského.

V 82. min strelil Serge Gnabry víťazný gól Bavorov, ktorému predchádzal aj víťazný osobný súboj Müllera proti obrancovi Wolfsburgu Cédricovi Zesigerovi a prihrávka Harrymu Kanovi. Ten potom našiel strelca gólu Gnabryho.

VIDEO: Zostrih zápasu Wolfsburg - Bayern Mníchov

"Prišiel so správnou mentalitou a pomohol nám," povedal o Müllerovi tréner Bayernu Vincent Kompany, ktorý je len o 3 roky starší.

V celkovom počte súťažných zápasov vrátane domácich aj európskych pohárových súťaží v tíme Bayernu sa Müller dostal na číslo 709. V tomto smere dorovnal Seppa Maiera.

"Netúžim po rekordných číslach. Podstatné je zachovať si dlhodobo takú výkonnosť, aby som na to ihrisko vôbec mohol vybehnúť a pomôcť mužstvu.

Pre tento cieľ robím všetko, stále to tak cítim," vyhlásil Thomas Müller podľa webu kicker.de.

Univerzálny útočník, ktorý sa tento rok na majstrovstvách Európy rozlúčil s reprezentačným dresom, sa stal hráčom Bayernu v roku 2000 ako 10-ročný.

Bundesligový debut absolvoval pod trénerom Jürgenom Klinsmannom v zápase proti Hamburger SV (2:2) v sezóne 2008/2009.

Počas 16 sezón ako súčasť značky FC Bayern vybojoval 12 bundesligových titulov a dovedna 32 pohárových trofejí (vrátane dvoch za triumf v Lige majstrov), čo sú tiež rekordné čísla.

K tomu nastrieľal v drese FCB 244 gólov. Od svojej prvej bundesligovej sezóny sa Müller objavil v každom súťažnom ročníku na ihrisku v súťažnom zápase aspoň 27-krát.

"Müller je stálica, on vždy nastúpi," povedal svojho času tréner Louis van Gaal o svojom chránencovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Müller pomohol Bayernu otočiť zápas, zároveň prekonal rekord legendárneho brankára