Courtois bude mimo hry niekoľko mesiacov, Real vyberá posilu z piatich mien

Thibaut Courtois, brankár Real Madrid.
Thibaut Courtois, brankár Real Madrid. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|11. aug 2023 o 10:40 (aktualizované 11. aug 2023 o 13:57)

Real Madrid sa obzerá po ďalšom brankárovi.

MADRID. Španielsky futbalový klub Real Madrid sa bude musieť zaobísť bez zraneného brankára Thibauta Courtoisa väčšinu sezóny 2023/2024.

Tridsaťjedenročný Belgičan si počas štvrtkového tréningu, iba dva dni pred úvodným zápasom v novom ročníku La Ligy, roztrhol väzy v ľavom kolene.

Podľa predstaviteľov klubu podstúpi operáciu, pričom pri takýchto zraneniach rekonvalescencia trvá približne šesť mesiacov.

Ďakuje za podporu

„Nikdy nečakáte, že vás niečo podobné zasiahne, ale musíte to akceptovať a urobiť všetko pre to, aby ste to prekonali a vrátili sa ešte silnejší,“ uviedol Courtois na svojich účtoch na sociálnych sieťach a doplnil:

„Ďakujem vám všetkým za energiu, lásku a povzbudenie. Uisťujem vás, že ma motivujú, aby som sa čo najrýchlejšie zotavil."

Courtois sa na maródke pridal k tureckému tínedžerovi Ardovi Gülerovi, ktorý taktiež pre problémy s kolenom nebude niekoľko týždňov k dispozícii trénerovi Carlovi Ancelottimu.

Courtois je pilierom madridského mužstva od svojho prestupu z anglického FC Chelsea v roku 2018.

Výbornými zákrokmi pomohol Realu vyhrať Ligu majstrov v sezóne 2021/2022, španielske ligové tituly v rokoch 2020 a 2022 či pohárovú súťaž Copa del Rey v uplynulom ročníku.

Predtým Courtois dvakrát triumfoval s FC Chelsea v Premier League a raz v FA Cupe. Pred pôsobením v Londýne hrával za Atlético Madrid, ktorému pomohol vyhrať španielsku ligu a Európsku ligu.

Real hľadá posilu

V úvodnom kole La Ligy 2023/2024 na trávniku Athletica Bilbao s najväčšou pravdepodobnosťou Courtoisa medzi tromi žrďami zastúpi Ukrajinec Andrij Lunin.

Očakáva sa však, že vedenie klubu sa pokúsi získať ďalšieho brankára.

Španielske médiá v piatok písali, že favoritom madridských funkcionárov je Yassine Bounou známy aj ako „Bono“ z FC Sevilla.

Marocký gólman už údajne oznámil predstaviteľom andalúzskeho klubu, že by bol naklonený prestupu do Realu Madrid.

V madridskom klube sa však údajne spomínajú aj ďalšie mená - Kepa Arrizabalaga, David de Gea, Hugo Lloris či Keylor Navas.

Tréner verí Luninovi

Ukrajinec Lunin od príchodu v lete 2018 zasiahol zatiaľ iba do deviatich ligových stretnutí. Medzičasom tiež hosťoval v Španielsku v Leganés, Valladolide aj Oviede.

"Musíme Courtoisovi zaželať skoré uzdravenie a našu dôveru vložiť do Lunina," povedal Ancelotti počas piatkovej tlačovej konferencie pred sobotňajším ligovým štartom Realu na pôde Bilbaa.

Taliansky kouč nevylúčil, že vedenie klubu sa v najbližších dňoch poobzerá po novom gólmanovi. Podľa Ancelottiho však bude len náhradníkom pre Ukrajinca.

Minimálne počas najbližšieho víkendu bude pripravený zasiahnuť do hry iba 17-ročný Fran González z klubovej juniorky.

"Lunin má našu plnú dôveru. Myslíme si, že je to talent a chýbajú mu iba skúsenosti. Teraz ich môže postupne zbierať deň po dni, zápas po zápase," doplnil Ancelotti.

Na otázku, čo by mal spĺňať prípadný nový brankár v tíme, kouč "bieleho baletu" typicky lakonicky odpovedal: "Mal by vedieť chytiť loptu rukami."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Courtois bude mimo hry niekoľko mesiacov, Real vyberá posilu z piatich mien