Bude Maradonove telo vystavene v mauzóleu? Žiadajú to jeho deti

Deti Diega Maradonu žiadajú, aby jeho telo bolo vystavené v mauzóleu.
Deti Diega Maradonu žiadajú, aby jeho telo bolo vystavené v mauzóleu. (Autor: REUTERS)
SITA|3. máj 2024 o 12:52

Chceme, aby ľudia z celého sveta mohli navštevovať svoj idol a jedného z najväčších Argentínčanov v dejinách, stojí v liste pozostalých.

BRATISLAVA. Deti zosnulej futbalovej legendy Diega Armanda Maradonu požiadali súd v Argentíne, aby povolil prevoz jeho tela zo súkromného cintorína, kde je pochovaný, do nového mauzólea v hlavnom meste Buenos Aires.

Chcú tak umožniť fanúšikom z celého sveta, aby ho mohli navštevovať a vzdávať mu hold. Pozostalí svoju žiadosť adresovali listom, v ktorom uviedli, že prevoz ich otca si žiadajú všetci dediči.

Mauzóleum s názvom „Memorial del Diez“ ležiace v mestskej časti Puerto Madero je podľa pozostalých bezpečnejšie miesto, ako je to súčasné.

„Chceme, aby ľudia z celého sveta mohli navštevovať svoj idol a jedného z najväčších Argentínčanov v dejinách,“ stojí v liste detí, ktoré prišli o svojho otca 25. novembra 2020.

Maradona, ktorý v roku 1986 priviedol Argentínu k titulu majstra sveta, je pochovaný na súkromnom cintoríne Jardín de Bella Vista v meste San Miguel asi 50 kilometrov severozápadne od Buenos Aires.

Puerto Madero, neďaleko Río de La Plata, je rušná štvrť v hlavnom meste s reštauráciami a barmi, ktoré sú navštevované turistami.

Súhlas súdu v danej veci je potrebný z dôvodu prebiehajúceho trestného konania voči ôsmim zdravotníckym pracovníkom, ktorí boli zainteresovaní do starostlivosti o Maradonu pred jeho smrťou.

Vo svojej žiadosti Maradonove deti uviedli, že na tele boli vykonané príslušné vyšetrenia a požiadali o prevoz s dostatočnými zárukami bezpečnosti a dôvernosti.

Maradona je považovaný za jedného z najlepších hráčov vo futbalovej histórii. Zúčastnil sa na štyroch majstrovstvách sveta v rokoch 1982 až 1994 a v roku 2010 bol trénerom národného tímu Argentíny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Bude Maradonove telo vystavene v mauzóleu? Žiadajú to jeho deti