Hral za Juventus či Chelsea, uspel na ME. Vialli podľahol rakovine

Gianluca Vialli.
Gianluca Vialli. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. jan 2023 o 11:45

Za národný tím nastrieľal šestnásť gólov.

LONDÝN. Vo veku 58 rokov zomrel v piatok bývalý taliansky futbalista Gianluca Vialli, ktorý podľahol rakovine pankreasu.

Chorobu mu diagnostikovali v apríli 2017 a hoci ju úspešne prekonal, v roku 2021 sa mu vrátila. Informovala o tom agentúra AFP.

Vialli bol 59-násobný reprezentant, za "squadru azzurra" nastrieľal 16 gólov.

"Gianluca bol úžasný človek a zanecháva po sebe nezmazateľnú stopu v národnom tíme a vo všetkých, ktorí si vážili jeho mimoriadne ľudské vlastnosti," uviedol vo vyhlásení klub Sampdoria Janov, v ktorom Vialli pôsobil. 

VIDEO: Spomienka FC Chelsea na zosnulého Gianlucu Vialliho

Zviditeľnil sa aj pôsobeniami v Juventuse Turín a FC Chelsea. "Jeho hráčsky, trénerský a predovšetkým ľudský vplyv, sa navždy zapíše do histórie nášho klubu," napísali vo spolumajitelia Chelsea Todd Boehly a Behdad Eghbali.

Neskôr ako tréner viedol "The Blues" a krátko aj Watford.

"Futbal stratil jeden z najkrajších úsmevov. Bol veľký hráč a inteligentný človek, ktorý dokázal zabávať ostatných. Futbal obohatil o vášeň," povedal prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino.

Na EURO 2020 pomohol k zisku titulu ako asistent reprezentačného trénera Roberta Manciniho, s ktorým hrával za Sampdoriu i národný tím.

"Bol to veľký hráč aj človek, bude veľmi chýbať. Bol veľkým vzorom pre mladých," povedal tréner Juventusu Turín Massimiliano Allegri.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Hral za Juventus či Chelsea, uspel na ME. Vialli podľahol rakovine