Weiss márne krotil premotivovaných, teraz burcuje do boja o milióny

Tréner Vladimír Weiss st. a hráči Slovana Bratislava.
Tréner Vladimír Weiss st. a hráči Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Michal Šášky|18. júl 2023 o 19:42

Slovan hrá o veľa, na palube sedela nová posila.

BRATISLAVA. „Máme najlepší žreb za posledné roky,“ vravel tréner Vladimír Weiss starší pred prvým zápasom sezóny.

Slovenský šampión je na začiatku európskej púte, ktorá v prípade, ak nezakopne, končí až v prestížnej Lige majstrov.

Nie je to nemožné, veď vlani bola v skupine česká Viktoria Plzeň či izraelský klub Maccabi Haifa. Slovan štartuje o kolo skôr ako oni, musí teda zdolať štyroch súperov v kvalifikácii.

Swift Hesper – Slovan Bratislava

/1. kolo kvalifikácie Ligy majstrov/

Stade de Luxembourg, streda 19. júla, 20.00 h

naživo RTVS Šport, Voyo.sk

/prvý zápas: 1:1/

Cestu za klubovým snom však začal nečakanou remízou s luxemburským protivníkom Swift Hesperange. Na Tehelnom poli sa skončil prvý zápas 1:1.

A Slovan bol napokon za remízu ešte rád. Veď viac ako polčas dohrával s desiatimi hráčmi.

Musia sa krotiť

Húževnatý, miestami až príliš bojovný súper privádzal slovanistov do vývrtky. Kapitán, 33-ročný Vladimír Weiss mal s o rok mladším ukrajinským arbitrom Viktorom Kopijevským niekoľko debát.

„Od prvej minúty tam boli zákroky, ktoré mohol pískať. Na môj vkus to púšťal až priveľmi, potom to vyústilo do agresívnej hry. Niektoré súboje boli prehnané,“ sťažoval sa po zápase.

Hostia voľnejší meter využívali. V závere polčasu po tvrdom súboji priľahol ležiaceho Juraja Kucku francúzsky hráč Négo Ekofo a so vstávaním si dával načas.

Kucka reagoval skratovo a súpera, ležiaceho takmer na jeho tvári, pohrýzol. Ekofo otlačky zubov slovenského reprezentanta ukazoval všetkým navôkol.

Weiss si ako správny kapitán svojho spoluhráča zastal, aj keď bol od situácie ďalej. „Videl som len, ako ho tam ten hráč skoro zvalcoval,“ vravel.

„V tých emóciách a v sekunde, keď na vás leží hráč, sa to niekedy stáva. Patrí to k futbalu, nie je to prvýkrát. Nechcem kritizovať rozhodcu, ale keď to od začiatku púšťa, nemôže sa čudovať, že sa dejú takéto veci,“ doplnil Weiss mladší.

V Luxembursku si budú musieť slovanisti dávať oveľa väčší pozor. Pískať im totiž bude turecký rozhodca Abdulkadir Bitigen.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Weiss márne krotil premotivovaných, teraz burcuje do boja o milióny