Superpočítač Slovanu v Lige majstrov neverí. Na postup mu dáva minimálne šance, na titul žiadne

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava.
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
SITA|13. sep 2024 o 10:36

Slovenský majster má podľa spoločnosti Opta siedmy najnáročnejší zápasový rozpis.

BRATISLAVA. Už v utorok to konečne vypukne. Začne sa hlavná časť futbalovej Ligy majstrov 2024/2025, ktorej súčasťou bude po dlhých rokoch i slovenský zástupca - ŠK Slovan Bratislava.

V rámci „zreformovaného“ európskeho pohára číslo jeden sa dovedna 36 vydá na najdlhšiu a najkľukatejšiu cestu v dejinách LM, aby bojovali o to, kto 31. mája 2025 v mníchovskej Allianz Arene zdvihne nad hlavu „ušatú trofej“ pre víťaza LM.

Superpočítač spoločnosti Opta už tradične pred začiatkom hlavnej časti súťaže poskytol viaceré prognózy a zaujímavé štatistiky.

Najväčším favoritom na celkový triumf je podľa superpočítača anglický klub Manchester City, ktorý má 25,3-percentnú šancu.

Na druhom mieste medzi favoritmi figuruje španielsky obhajca trofeje Real Madrid (18,2 %), nasledujú Inter Miláno (10,9 %), Arsenal Londýn (6,3 %) a Bayer Leverkusen (5,4 %).

Slovan Bratislava má podľa prognóz „nulovú“ šancu stať sa celkovým šampión či vôbec postúpiť do finále alebo semifinále.

V prípade šancí na postup do štvrťfinále a osemfinále vyhodnotil superpočítač šance „belasých“ na úrovni 0,1 %, resp. 1,2 %, čo boli najnižšie čísla spomedzi všetkých účastníkov hlavnej časti LM.

Opta vyhodnotila i náročnosť rozpisu jednotlivých zápasov u každého z 36 tímov.

Podľa papierových predpokladov má najľahší žreb škótsky Celtic Glasgow, ktorý bude úvodným súperom bratislavského Slovana.

Zápas sa uskutoční v stredu 18. septembra o 21.00 v glasgowskom Celtic Parku.

Náročnosť rozpisu zápasu u Celticu Glasgow je najnižšia spomedzi všetkých tímov, a to 87,4.

Druhý najnižší rating má nemecký Bayern Mníchov (87,7), ktorý bude posledným súperom Slovana v hlavnej časti.

Na druhej strane, Slovan má siedmy najťažší žreb (91,0). Úplne najnáročnejší rozpis má podľa superpočítača Paríž Saint-Germain (92,4).

Tabuľka Ligy majstrov

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Superpočítač Slovanu v Lige majstrov neverí. Na postup mu dáva minimálne šance, na titul žiadne